Slotrit twc Posterholt en bekendmaking clubkampioen 2015.

Vanaf de openingsrit op 21 maart zijn er alweer meer dan 6 maanden verstreken en in de tussentijd hebben we weer aardig wat kilometers weg mogen en kunnen trappen. Het weer, dat in het begin van het seizoen toch wel de spelbreker was toont zich vandaag van zijn goede kant. Een druppeltje bij het vertrek in Horn, daarna bewolking en gaandeweg …. een stralend zonnetje.

Een start met een hindernis: paparazzi heeft geen rolletje (sd kaartje)  in zijn toestel…!! P1100222Wat een paparazzi..!! Een onvergeeflijke fout, ware het niet dat Jan Leenen de paparazzi (die het huilen nader staat dan het lachen) uit de brand helpt. Om twee minuten over een gaat het dan met 27 “blije” twc renners op pad voor de afsluitende rit door het mooie Roerdalen.  Veel nieuwe gezichten tref ik aan maar ongetwijfeld zullen deze “nieuwelingen” in mij ook een P1100230nieuweling zien: het is immers pas mijn 3e twc rit dit jaar…!! En toch voelt het steeds weer heel vertrouwd om met iedereen te klassjenere want twc postert is één grote en mooie wielerfamilie.

P1100238Eén iemand is zich tijdens deze afsluitingsrit behoorlijk aan het “uitstukeren”:  de fotograaf. “De zwaarste rit van het seizoen”, is zijn korte commentaar. Het gaat langs het P1100235bosgebied tussen Etsberg en Herkenbosch richting de molen van Melick en hierna wordt even een stukje Roermond geschampt als het via het nieuwe fietspad vanuit Schöndeln naar Lerop gaat. Vervolgens wordt koers gezet richting het zuiden waarbij dorpen als St. O’berg, Montfort, Putbroek en Maria Hoop als decor van een mooi groen-geel twc Postert lint dienen. Dat het twc peloton niet stilstaat op het gebied van nieuwe ontwikkelingen is te zien aan de vele garmins op de sturen en achter Twan rijdende ontwaar ik zelfs een remlicht !! Een mooi hebbedingetje dat staat voor veiligheid, en dat voor nog geen 9 euro !

P1100239Als de ronde “rond” is rond de klok van drie en de drie groepen neerstrijken bij sporthal De Wieë P1100246gaat het nog maar om één ding: de bekendmaking van de clubkampioen twc Posterholt 2015. Wie zal de meeste ritten in clubverband hebben gemaakt..?? Het is nog even afwachten maar dat wachten…dat vind niemand erg, voor iedereen staat de vlaai klaar, niet één maar voor de meesten twee stukken en die dan nog niet genoeg heeft die mag zelfs nog eens aanschuiven om andermaal een stuk naar binnen te schuiven..!! Als plaatsvervangend P1100258voorzitter Etiënne van Hoof het woord neemt kan men een speld horen vallen want iedereen is benieuwd en sommigen zijn gespannen wie zich kampioen van 2015 mag noemen. De spanning wordt gewoontegetrouw keurig opgebouwd als vanaf nummer 10 de countdown wordt ingezet. “Nummer 3…Piet Vranken !!”. Een samenvatting van het mooie verhaal over deze nummer 3 wil ik u niet onthouden. 43 deelnames die goed zijn voor minstens 4300 clubkilometers waarmee Piet wederom tot kilometervreter wordt aangemerkt. Op en top gesoigneerd zal deze nummer 3 – op dinsdag 13 oktober wordt hij 70 ! – zeker nog 10 jaar meestrijden voor de prijzen. Als iedereen vol spanning zit te wachten op de nummer 2 klinkt uit de mond van Etiënne: “en de clubkampioenen zijn…

JOOP SCHWAMEN EN FRANS VAN DE BREKEL !!!!!!!!!!!P1100264

De een (Frans)  heeft zijn sporen al jaren verdiend in het twc peloton. Meestal is hij in de voorste gelederen van de groep terug te vinden en als er een route moet worden gemaakt – evenals de vandaag verreden afsluitende rit – is het vaak een “Frans” ritje. Het is ook niet de eerste keer dat Frans als kampioen gelauwerd wordt maar zoals een eerste commentaar van Frans luidt:  “dit is mooi en na mijn lichamelijke malheurs van de afgelopen jaren andermaal een carrieretop !!”

De ander (Joop) is een echte runner-up. Als eerstejaars twc-lid meteen op de hoogste trede. Joop, hoger kan niet !!! “Voor mij is het absoluut een verrassing…, aanvankelijk was ik er helemaal niet mee bezig maar dit….goh, ik ben er helemaal beduusd van…!! En tel er maar op, de komende tien jaar ga ik er helemaal voor..!!” is het commentaar van Joop.

Heren, namens de hele twc postert familie: VAN HARTE PROFICIAT.P1100261

Het wegseizoen….het zit er weer op !! De helm en het tenue wordt echter nog niet opgeborgen. Vanaf de volgende week gaat het ’t veld in want op zondag 15 november  organiseert twc postert wederom de atb tocht door het mooie Meinweggebied ! De 26e editie, garantie voor een spectaculair mooie tocht !!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Een reactie op Slotrit twc Posterholt en bekendmaking clubkampioen 2015.

  1. Betty zegt:

    Ja weg seizoen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s