een goed begin

Toen ik mijn eerste dag naar de 5e klas ging stond groot op het schoolbord: “een goed begin is het halve werk”. Een spreuk die ik jaarlijks mijn kinderen voorhoud en ook de vele studenten die zich bij mij aanmelden voor vestiging en vanuit heinde en verre landen wens ik succes in studie en… krijgen het  gezegde te horen.

Voor de livestrongracers is de kop er ook af. Op nieuwjaarsdag – het vuurwerk was nog niet P1060196overal opgeruimd – werd al rond de klok van 10.00 uur op het nieuwe jaar  geklonken en na een overheerlijke wafel ging het meteen op pad om het jaar goed in te trappen. De wegen waren nog wit van de vorst

1 januari: de rit verliep "gladjes"

1 januari: de rit verliep “gladjes”

en de rijp en dus was voorzichtigheid geboden immers, een slippertje kan het begin aardig in het honderd doen lopen. De kou trotserend werden de eerste 50 km weer heerlijk weggetrapt. Een voldaan gevoel na een avondje doorhouden …. een goed begin !

Zo ook op 2 januari…een heerlijk zonnetje en temperaturen die bijna twee cijfers op de teller zetten. Reden temeer om ook nu die 50 km weg te trappen. En ik was niet alleen: ook Huub uit Mofert had zijn goede voornemens omgezet in een heerlijk tochtje Maaseik. Het is immers nog steeds het begin van het jaar en goed beginnen is ook sportief bezig zijn op deze tweede dag.

Op zaterdag 3 januari is het grijs en grauw maar voornemens zijn voornemens en dus tussen de buien door even de fiets op. De buienradar geeft aan dat het enkele uurtjes droog blijft. Tja…soms zit de buienradar ernaast. Door en door, kledderkletsnat kom ik thuis. Het is dat het het begin van het jaar is en dat het de eerste keer is dat ik überhaupt nat word dit jaar…… Het was toch wel lekker om dat rondje gemaakt te hebben…!!

P1060223

1e lek van het jaar: Dion

En als 4 januari ook nog het begin van het jaar is…….ook nu dat rondje maken. Een beetje gladjes maar gewoon voorzichtig zijn…dan zal alles gladjes verlopen. Dat het niet gladjes liep en…dat het ook regende vandaag…… U heeft het ongetwijfeld droog gehouden maar de livestrongracers duidelijk niet !!!  In

Trofee van de lekke band

Trofee van de lekke band

Linne begon de malheur….  Maar of het alleen kommer en kwel was…?? Er konden ook prijzen worden opgehaald !!!  Het is dit keer Dion (vorig jaar ook????) die de eer – voor sommigen de “twijfelachtige” eer – kreeg toebedeeld om als eerste lek te rijden.  En als Dion iets doet dan levert hij geen half werk

alweer lek !!

alweer lek !!

want 10 kilometer verder gaat hij wederom voor dat lek bandje en als hij 200 meter verder nog eens de band moet wisselen gaat hij zelfs midden op de weg

3e malheur: banden wissel midden op de weg

3e malheur: banden wissel midden op de weg

staan en kan het verkeer zelfs niet meer passeren. Hij is gebroken en de moraal is ver te zoeken. Twee bandjes lichter en 3 luchtdrukpatronen armer is Dion stil, heel stil. De jaarlijkse nieuwjaarsduik in Kinrooi wordt om

een kwartier te laat maar....in het archief toch nog een foto van de nieuwjaarsduik van 2014

een kwartier te laat maar….in het archief toch nog een foto van de nieuwjaarsduik van 2014

een kwartiertje gemist en rond de klok van tien voor een uiteindelijk een verkleumde groep livestrongracers op het paparazzipleintje aan. Een goed begin…?? In elk geval was het vandaag geen half werk !!

Morgen voor het eerst dit jaar aan het werk en ook nu is het credo:  “Een goed begin is het halve werk !!”

2 reacties op een goed begin

 1. Anoniem zegt:

  Al een heel prestatie geleverd een dikke 2000 km er op zitten. Proficiat.
  Nu samen verder dit moet toch ook lukken, en samen is ook gezelliger.
  Sterkte groetjes Alexander.

 2. Anoniem zegt:

  Hallo binkies. Wederom de avonturen van jullie gevolgd . En dan die fietsen het gaat nog altijd goed. Dus die kunnen tege de kou.
  Wij hadden slechts een dag naar Santiago 4 graden meegemaakt die ook onder nul leken.
  Ik begrijp dat die spieren geen of weinig kans krijgen om warm te worden. Maar het is toch fantastisch om een zoon en of een vader aan je zij te hebben die mekaat de kracht geven om door te zetten. Als ik een beetje reken dan moeten jullie binnen enkele dagen op de N(M)oordkaap aankomen.
  Vanuit oos Limburg heel veel kracht en uithoudingsvermogen gewenst voor de komende dagen. We kunnen alleen maar meeleven de rest moeten jullie zelf doen.
  Toi toi toi.
  Louis en Annemie oet Häör.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s