knippen en scheren

Als ik woensdagmiddag in Postert aan de start van de B-tocht sta dan is het een hemels verschil met de vorige week. De kou en de regen hebben plaats gemaakt voor een strakblauwe lucht en recordtemperaturen van meer dan 23 graden !!  En ja hoor, menigP1170079.JPG baas heeft z’n personeel deze middag moeten laten gaan: liefst 11 man staan aan de start voor een rondje van Piet én in de wetenschap dat zijn rondjes altijd mooi en verrassend zijn maakt iedereen zich op voor een middag genieten. Ging hij afgelopen zaterdag nog me een grote groep naar België (ook daar weet hij elke weg blindelings te vinden), vandaag gaat het een heel andere kant op: “’t geit nao Pruses”.

Een Duitsland-route met wc Posterholt betekent dat het alleen maar over landwegen P1170089.JPGgaat; het is “stofvreten” geblazen én…… regelmatig natuurlijk dat klimmetje meepikken.  Samen onderweg betekent dat de B-groep net zo sterk is als de zwakste schakel. Bij de eerste klim dient zich deze schakel al een beetje aan: de man die alleen op woensdagmiddag zijn rondje kan meepikken en zoals reeds eerder – toen hij lek reed – gezegd is….is hij wel in goede vorm, heeft hij wel goede benen….??? Overdag mag Jos het mooie beroep van “coiffeur” uitoefenen maar vandaag lijkt het wel of hij in die kappersstoel zit: hij wordt figuurlijk door de andere tien B-rijders “geknipt en geschoren….!!!!”. Daarnaast is het woord “permanent” hem ook niet vreemd immers….permanent moet hij afhaken als het traject ietsjes oploopt. Maar …. niet erg !!! Boven wordt gewacht en als Peter hem ook nog toespreekt en allerlei pannenbaksels aan de orde komen weet Jos het zeker en zegt hij : “de volgende week ben ik er weer bij alleen …misschien is mijn naam dan “haas” en laat ik jullie alleen nog maar mijn achterste zien”, zo geeft hij aan.

Het gebied waar we doorheen fietsen is verrassend mooi, het is glooiend en het meestP1170116.JPG oostelijk puntje van de reis is Katzem. Via Glimbach en Linnich komen we zelfs nog langs de in bedrijf zijnde en bewaakte atoombunker “castel gate” en als we in de buurt van Heinsberg “op bekend terrein” komen is voor mij nog steeds het enige bekende die plaatsnaam. Dat de meesten hierna nog op dat terras hebben nagenoten van de rit en…hebben genoten van dat drankje mag overduidelijk zijn.

Overigens Jos, niet alleen jij bent geknipt en geschoren. Bij thuiskomst ben ik gauw nog even op de fiets gestapt en – baas boven baas – ’s avonds voelde ik me niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk geknipt en geschoren !!