de tijd gaat snel, gebruikt hem wel !!!

Wat gaat de tijd toch snel. Vandaag is het precies één jaar geleden dat ik op de drempel stond van mijn meest lange en meest avontuurlijke reis ooit: de trip naar de Noordkaap. Een wereldreis, een wereldse reis, een avontuur waarbij heel veel zaken ongewis waren. Een reis van 3500 km maken terwijl het eigenlijk een reis was waarbij het om cm’s ging: een kleine 15 cm denk ik ! De focus moest goed blijven en maar één ding telde: tussen de oren (inderdaad, die 15 cm) moest het goed blijven.

Gelukkig dat ik de barre omstandigheden al een beetje vergeten ben maar ik kan u vertellen dat de zin in fietsen even helemaal over was en het lichaam maanden nodig20170628212743 had om te herstellen. Als ik nu naar het weer in Zweden kijk (tot in Jokkmokk dus tot aan de Poolcirkel) zijn de temperaturen boven de 20 !! graden) dan prijs ik me toch enigszins gelukkig dat ik de koudste zomer sinds 50 jaar getroffen heb……  Een reis naar de Noordkaap onder deze omstandigheden is toch te bizar voor woorden…!!

Nog steeds krijg ik leuke reacties van mensen die mijn verhaaltjes en verslagen (ook over die trip) lezen en ja…dat doet enorm goed.P1000092

Zoals moeder altijd zei…”de tijd gaat snel, gebruikt hem wel” besef ik ook dat het nog maar twee jaar is tot mijn volgende trip. Oei…!!  ik weet nog niet eens waar het naartoe zal moeten…… Eén ding staat wel al vast: het zal niet naar het noorden gaan !! En gaat het naar het noorden, dan alleen nog maar door in een machtig mooi cadeau te bladeren…..