extra ledenvergadering twc Posterholt

Als om 17.00 uur de vergadering wordt geopend is het plv voorzitter Etienne van Hoof die IMG_4578stil staat bij de letterlijke- als ook de figuurlijke leegte die voorzitter Wil Bruisma heeft nagelaten bij zijn tragische en plotse overlijden op 16 mei j.l.  Uit handen van Robert

een plek van leegte laat Wil achter

een plek van leegte laat Wil achter

ontvangt Marion Bruinsma een foto  van Wil “in functie”: die bevlogen en betrokken voorzitter, welbespraakt, tactisch en altijd het compromis zoekende. Bijna 20 jaar  voorzitter en meer dan 20 jaar bestuurslid van twc Posterholt. In die tijd bleef hij altijd zichzelf en stond middenin de groep, als voorzitter maar vooral als fietsvriend ! Tijdens de afgelopen jaarvergadering in maart gaf Wil aan dat het zijn laatste jaar als IMG_4576voorzitter zou zijn. Het bestuur was reeds bezig om Wil speciaal in het zonnetje te zetten. Het heeft niet zo mogen zijn ! Tijdens deze vergadering wordt Wil derhalve geëerd voor diens vele werk voor de club door hem postuum te benoemen tot ere-voorzitter en IMG_4584ere-lid va twc Posterholt. Een ovatie van een volle zaal is hier dan ook zeker op zijn plaats.

Na dit officiële en emotionele gebeuren doet Etiënne een oproep aan de leden om het bestuur te versterken: het bestuur telt nog maar 3 leden en dat terwijl er statutair 5 bestuursleden dienen te zijn. Thans is dus het adagium dat activiteiten door commissies gedaan dienen te worden.

Als het volgende onderwerp, het Eifelweekend, aan de orde komt neemt Robert het woord. IMG_4579Het is een activiteit die nog steeds veel leden aanspreekt. Ook al neemt niet elk lid hieraan deel, deze activiteit is onlosmakelijk verbonden met twc Posterholt en het bestuur vraagt draagkracht om nu reeds met de organisatie van dit evenement met clubbijdrage, voor 2016 te kunnen beginnen. Of dit weekend in 2017 anders van opzet zal zijn, mede vanwege nieuwe tenues in dat jaar, zal in 2016 nader bekeken worden.

Guus, lid van de kledingcommissie

Guus, lid van de kledingcommissie

Namens de kledingcommissie neemt Guus Lumens het woord. Men is druk bezig met inventariseren van kledingleveranciers en prijsopgaven. Omdat twc in 2017 in nieuwe tenues zal fietsen kan derhalve vóór 15 november a.s. tegen 50% tarief het huidige “oude” (maar wel gloedjenieuw !) tenue worden besteld.

Het laatste agendastuk betreft de ATB tocht van zondag 15 november. Etienne spreekt over “handjes” (lees leden) die nodig zijn om dit evenement voor de club weer optimaal te laten slagen. Hij doet een oproep aan álle leden om deze zondagmorgen mee te helpen, bij de inschrijving, als routecontroleur, als “vlaggenist”, op de pauzeplaats, bij de afspuitplek, als EHBO-er of……………………………………………………

kordaat en correct !!

kordaat en correct !!

…als fotograaf. Een vraag waarbij ik zelfs verder durf te gaan dan Etienne verwoordde: eigenlijk moet men het als die morele plicht zien om mee te helpen. De koffie en vlaai bij de opening en afsluiting van het seizoen, de koffie en drankjes tijdens vergaderingen, bijdrage bij activiteiten en… in 2017 een royale bijdrage bij clubtenue, de club doet het !! Of leden die niet meegaan op Eifelweekend en de club jaarlijks meer dan 30 maal op de fiets presenteren ook van die “Eifelbijdrage” een kledingbijdrage tegemoet moeten kunnen zien…… dat laat ik in het midden….. Kortom, het is niet vanzelfsprekend dat de club steeds financieel klaar staat maar het wordt wel telkens gedaan.

Om 17.50 uur sluit de voorzitter de vergadering. Een pluim voor diens kordate, correcte en snelle optreden.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Een reactie op extra ledenvergadering twc Posterholt

  1. Robbie zegt:

    Je verwoord het weer goed Papparazi! Ook voor mij complimenten voor de voorzitter en de leden die zorgden voor een grote opkomst in respect voor onze erevoorzitter Wil! Eifelwerkgroep, atb en kledingcommissie doen goed werk. Dat ziet er goed uit voor de toekomst na dit zware jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s