Augustus….oogstmaand …!!

Augustus….de 8e maand van het jaar wordt ook wel de hooimaand of oogstmaand genoemd. Inderdaad, augustus is de maand om te oogsten !!  De boeren ziet men met de tractoren af en aan rijden om de oogst binnen te halen. Het is nu tijd om te plukken wat men gezaaid heeft.

En gezaaid is er behoorlijk de afgelopen tijd… !!! Denkende aan “I have a dream” (zie vorige artikel) dan is er inderdaad wel iemand die zijn op de zolder staande tacx-apparaat wil afstaan maar……. zoals u weet is dit niet de “oogst” die ik binnen wilde halen. Maar…. ik zaai het artikel nogmaals over u uit in de wetenschap dat degene die zaailt ook zal oogsten…!!

Na het harde werken van de afgelopen tijd kan er ook in vakantie en vrije tijd geoogst worden. Even lekker niksen, dat boek lezen of genieten van natuur en cultuur.

Op sportief gebied is het nu ook tijd om te oogsten. Het weer is goed en dus kan er geregeld  naar de golfbaan worden gegaan. Een spelletje waarbij het voorspellen van een “goede oogst” geen zekerheid is.

Ook de fietsers trekken er weer massaal op uit en kan met recht gesproken worden over een “oogstmaand”. Augustus is de maand waar velen het voor doen.

Ik denk aan  de 28e HORN-BANNEUX-HORN. Op zaterdag 18 augustus om 7.30 uur zal vanaf het Paparazzipleintje worden afgetrapt voor dit HRR hoogtepunt waarbij het “Samen uit Samen thuis” motto erg hoog in het vaandel zal staan. Records zullen er zeker niet gereden worden maar indachtig het gezegde “hoe meer zielen, hoe meer vreugd” heeft Jo, als 70 jarige nestor,  toegezegd nog een keer deze route als “kunststukje” op te willen voeren. De temperatuur zal goed zijn, de wind zal op de terugweg in “’t hat” zijn en het tempo en de foto’s alsmede de kosten voor de overtocht bij het veer in Uikhoven…die komen voor rekening van janpaparazzi !! En wie weet, wellicht dat de sponsor nog een duit in het zakje doet op de rustplaatsen …..??????? (in deze barre tijden is dit echter geen zekerheid……) Kortom: erbij zijn betekent mee kunnen praten over deze “pelgrimage”.

En wat te denken van het TWC PELOTON. Het Eifelweekend nadert weer met rasse schreden. Het boekje “wielervrienden” staat er vol van,  de mails stromen binnen en…er wordt nog steeds flink getraind. De B-groep ging afgelopen weekend met 9 personen op pad voor dat rondje Hillensberg. John Hillen, ja…”de Hillen (heuvelen)John” die  schitterde weer, alleen nu door afwezigheid !!! De rest van het verhaal……de groep kwam “stuk gereden” thuis. Niet keikapot maar toch kapot. Het “Samen uit Samen thuis” principe was aan gort gereden waardoor er twee groepen (een groep van 4 en een groep van 5 personen) uiteindelijk in Postert arriveerden. Tja……!                                                              De C-groep hield het – ondanks het machtig mooie weer – niet droog: ze gingen naar Waterval ! Voor de betekenis van dit gehucht in de buurt van Ulestraten verwijs ik naar een eerder artikel over dit rondje…… Dat voor de mannen van de C-groep in de Eifel geen berg te hoog zal zijn mag duidelijk zijn:  de afgelegde 93 km met op de terugweg een stevige  tegenwind (“noordenwind in augustus opgestaan, brengt standvastig weder aan…!!”) zorgde ervoor dat de “transpiratiewatervalletjes” behoorlijk onder de helm vandaan kwamen !!

Het EIFELWEEKEND. Nog anderhalve week en ruim 40 twc fietsers gaan “oogsten”  hetgeen door de Eifelcommissie met zorg gezaaid is en ik weet zeker: de “oogst” zal in vol ornaat in woord en beeld te zien zijn……..

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, hamburg rabo racers, twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s