I HAVE A DREAM….!!!!

“I have a dream”  zijn de historische en memorabele woorden die Martin Luther King  op

28 Augustus 1963 sprak. Vijf jaar later werd hij vermoord, maar King bleef – mede door deze woorden – onsterfelijk.

Woorden van gelijke strekking hoorde ik jl. dinsdag: “I had a dream..!!” alleen werden ze in het Limburgs uitgesproken “Ich haaj eine druim…!!”. Een droom die ging over Amsterdam. Wandelen door de stad, vanuit het station door de Kalverstraat naar de Dam, het paleis, Madam Tussaud, de Bijenkorf, de grachten en uiteraard de Wallen. Totdat….. er een eind kwam aan de droom en de confrontatie met de realiteit weer een feit was: in bed liggen en niets met de benen kunnen …!! De droom van Martin Luther en de droom van Jan hadden dezelfde inhoud: vrijheid…

De avond bij Jan Wassen was leuk en ik trof een ander mens dan degene die ik  in december 2011 in Hoensbroek aantrof. Dat de wereld in de nacht van 16 op 17  juli 2011 door een val met gevolg een hoge dwarslaesie geheel op zijn kop kwam te staan mag duidelijk zijn maar de vechtlust waarmee Jan zich terugknokt kenmerkt de sportman. Verhalen te over. “Men kwam me de tanden poetsen en net bezig zei de broeder: “het is tien uur, ik moet weg !!, Jan achterlatende met tandenborstel en tandpasta in de mond. Een situatie waaruit hij na een kwartier werd bevrijd…!!!”. Of de broeder die een halve bus scheerschuim over hem heen spoot voor die scheerbeurt….!!! Verhalen waar we dinsdag hartelijk om konden lachen maar die eerlijk gezegd werkelijk mensonwaardig zijn en voor menigeen tot nare dromen zo niet nachtmerries zullen leiden. Het gesprek ging over fietsen, de ontvangen kaarten (“ik heb ze allemaal bewaard”), de vele bezoeken, de tochten met twc postert en de rustige roesters, fortuna zitterd (waarbij een trotse opa over de kleinzoon praat),   de wandelingen naar Banneux en het geluk van een “gouden” vrouw en familie te hebben.

Het blijven terugvallen op vroeger..??? Nee..!! Jan kijkt vooruit…!! De M-bike staat in de gang en er is al op geoefend. Voor de winter hoopt Jan al op een Tacx apparaatje dat bij de een of ander op zolder staat weg te roesten zodat er binnen “gefietst” kan worden.

Met een traan in de ogen neem ik na een uurtje of 3 afscheid van Jan. “vergaet neet de groete te doon aan ederein…!!”krijg ik nog mee.

Ik neem afscheid met een droom. Een droom die “actie” heet. Een droom waarbij ik iedereen warm zie “lopen”, want wij kunnen het nog !!  Ik droom op een bijdrage van de eifeldeelnemers als ze een bedrag teruggestort krijgen, ik droom van een bijdrage van alle twc leden, ik droom van de ondersteuning en bijdrage van taxc (de brief is al weg), twc postert, de rustige roesters, de sponsoren, bekenden en allen die dit lezen. IK DROOM VAN JAN, DIE OP EEN “VIRTUELE TACXMETER MET BEELDSCHERM” DE ALPE D’HUEZ OPGAAT………!! Ik droom ook van veel reacties op mijn voorstel en………… ik droom dat dromen geen bedrog zijn………!!!!!

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Een reactie op I HAVE A DREAM….!!!!

  1. Anne Widdershoven zegt:

    Hallo Jan,
    Twee keer heb ik het verhaal gelezen………wat mooi ! ik hoop dat je veel respons krijgt op deze aktie.
    Ik wil in ieder geval een steentje bijdragen.
    Groet Anne,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s