C-route "Schinveld"

Het is 1 april en onder een heerlijk zonnetje staan zo’n 18 man aan de start om te genieten van de door Wim Diesch uitgestippelde route. Menig renner gaat reeds voor de bruine benen maar de meesten zitten toch nog dik in het pak. De temperatuur van 14 graden is wel lekker maar de wind komt toch nog uit de verkeerde hoek. De noord-oosten wind, kracht 4, zorgt ervoor dat het peleton twc rijders in gezwind tempo door de Selfantgemeenten gaat. Het zijn aanvankelijk Wim en clubkampioen Jos (en ja: so zeigt sich der Meister !!) die het tempo bepalen maar ook Jos Palmen, Jan Wassen en kilometervreters Piet en Maan laten zich behoorlijk zien. In Schinveld aangekomen is het Wim die het peleton "vrij" geeft om een 5-tal km’s lekker te knallen echter…. het lijkt wel de aanloop naar de Oude Kwaremont … !! Twc2009c_002 Een smalle weg en…geen doorkomen aan. Het zijn Jos, Wim, Maan en Piet die zorgen dat de klim "en groupe" gedaan wordt. Twc2009c_003 Mijn poging om toch voorbij te komen voor het schieten van die foto wordt in de kiem gesmoord en dus zit er niets anders op dan de actiefoto "in actie" te maken ! Achter mij geen geknoter maar veelal goedkeuring van de actie die de men vooraan ondernemen. Het is niet voor niets een groep met jaren- en jarenlange ervaring op fietsgebied en het haantjesgedrag om als eerste boven te komen, dat men in andere groepen nog wel eens tegen wil komen, is hier echt helemaal vreemd.

Boven bij de boerenbond draait het peleton rechtsaf en ja…die op kom wil mag nu !! De wind blaast vol in het gezicht en inderdaad…de animo om kopwerk te doen is nihil. Het zijn Piet en Maan die meteen op kop gaan zitten en ervoor zorgen dat de rest meegezogen wordt. Onderweg komen we nog de nodige obstakels tegen. In de afdaling van de holle weg naar Jabeek moeten we – en niet iedereen is hiervan gecharmeerd – door het water en de modder en in Jabeek krijgen we zelfs 500 meter grindweg voor de kiezen. Het doet denken aan de Amstel Gold race van enige jaren geleden waar het peleton ook over een opengebroken weg moest.

Na Jabeek volgt nog een stukje Duitsland en ja…… sommigen zien het al aankomen. We gaan door de "waterput"…. Maan, die voorop fietst waarschuwt de overige renners voorTwc2009c_004 scherpe stenen op de bodem; hij pakt zijn fiets op en loopt -het water komt tot zijn enkels- door het water. Een enkeling loopt via de zijkant van de weg maar het merendeel slaat de goede raad van Maan in de wind en rijdt – stapvoets – door dit "loak". Het valt gelukkig nog allemaal mee met die scherpe steentjes……waarschijnlijk een 1-april grap van Maan..?? Daarna gaat het stoempend via Susterseel naar Susteren en over Echt terug naar O’berg, alwaar de men zich aan een grote "tas" koffie tegoed doen. Ja, die is dubbel en dwars verdiend !!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s