Hamburg Rabo Racers klaar voor "de Ronde….!!"

Voor de vierde maal in successie zullen de HRR a.s. zaterdag aan de start verschijnen van "de Hoogmis van het Vlaamse wielerland" de Ronde van Vlaanderen. De optimale voorbereiding zorgt ervoor dat de motivatie bij de jongens erg groot is. Zo heeft Robert onlangs nog een trainingsstage in Mallorca afgewerkt en op een week ruim 700 km onder de wielen gedraaid. Dion daarentegen is in de kou blijven trainen waarbij zelfs gemiddeldes van 34 km p uur gehaald werden. Met een km-aantal van 1400 km in de benen zal het voor hem dan ook geen onoverkomelijke rit worden. Maar…het belooft wat dit jaar ! Het weer zal uitzonderlijk zijn en de deelnemersaantallen idem dito. Bij de voorinschrijvingen zijn reeds 10.489 deelnemers genoteerd en de Vlamingen blijven maar aanschrijven om te komen omdat ter plaatse inschrijven ook mogelijk is. Iets waaraan de wielerliefhebber dan ook elk jaar massaal  gevolg aan zal geven. Het zal betekenen dat op kuitenbijters als Molenberg, Oude Kwaremont, Patersberg en Ronde_van_vlaanderen_2008_009 Koppenberg menig goede coureur "te poat" wordt gesteld. Jammer maar hoe goed men ook is, een "braggelaar" voor je en je zult moeten lopen. Nu heb ik het genoegen gehad om aan twee edities mee gedan te hebben en beide malen was het "zeikweer" en dus koos ik er voor om tegen die steile beklinkerde bultjes maar meteen af te stappen zodat de echte knallers naar boven konden fietsen.

LAATSTE NIEUWS: Werd de hele week gesproken over 20 graden, helaas heeft de weermaker op het laatste moment een klein beetje moeten bijstellen maar de korte broek kan zonder meer aan, alleen is het nu hopen dat de weerman het mis heeft en de kasseien er niet glad bij liggen.

Het weer in Gent  
tekst vr, 03-04 za, 04-04 zo, 05-04
minimum
temperatuur
9°C 12°C 6°C
maximum
temperatuur
21°C 17°C 15°C
ochtend mist en zon half bewolkt, een beetje regen half bewolkt
middag overwegend zonnig half bewolkt, kans op een bui half bewolkt

Dat Wetteren het "dorp van de Ronde" is, daar zullen onze rijders weinig van mee krijgen. De "tent van de Ronde" en alles wat hierom heen georganiseerd wordt – een heuse kermis – moeten we missen. Wetteren ligt nl. niet op de 140 km  route maar reeds 80 km na de start van de 260 km. Omdat het een "onpaar" jaar is, is een Oost-Vlaamse gemeente aan de beurt en in de "pare" jaren gaat de organisatie naar een West-Vlaams dorp. Overigens, elk organiserend dorp heeft een link met de Ronde. Zo ook nu, het is dit jaar namelijk 80 jaar geleden dat Jef Dervaes (een oud inwoner van Wetteren) de ronde won en een ander inwoner (Achiel Buysse) won de ronde in oorlogstijd 3 maal. Ja…in Belgie blijft men de helden van weleer eren !!

Zondagmorgen staat de "uitfietsronde" op het programma. Om half elf wordt gestart op het paparazzipleintje voor de ronde "kris kras door naer haer" waarbij we naast de Maas, OLS terrein en sportvelden zullen fietsen. Een rit om je vingers bij af te likken !! Om twaalf uur wordt de thuiskomst verwacht.

Vanuit redactiezijde: veel succes !! of beter gezegd, toi, toi, toi en…niet letterlijk nemen: "Hals und Beinbruch……. !!!"

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s