verslag van een wisselvallig weekend

zaterdag 28 maart: Op het programma staat de in de wijde omstreken bekende buienradartocht. Omdat vele coureurs niet op de buienradar gekeken hadden was de deelname toch wel tegenvallend te noemen. Tja..als het 3 kwartier voor de start nog strontregent (of is het stortregent..) dan gaat menig wielertenue – nog keurig schoon gewassen en gestijfd – terug de kast in. De HRR die aan de start stonden wisten wel beter. Zij hadden immers op de buienradar gekeken en die zei: “FIETSE !! Vanaf 1 uur droog”. En ja…droog weer en om half twee was het wegdek zelfs al bijna droog en dus had deze middag alles om eens lekker de beentjes te laten spreken. Omdat janp mee aan de start stond – hij kwam van heel ver – moest er getemporiseerd worden en dat betekende dus een “gezwapig” tempo waarbij het vet net niet van de jus hoefde . Deze buienradartocht werd een heuse interland en voerde ons door het Grathemse en Haler-Uffelse land via de Schurzenjaeger (nee, we zijn niet in duitsland of oostenrijk geweest) naar Geistingen en over Pol terug naar Horn. Een verrassend mooie tocht waarbij de 50 km toch nog met een gemiddelde van 28 km werden afgelegd.

zondag 29 maart: Maaseik rechtsom stond op het programma maar er zijn van die dagen dat het programma niet leidend is maar lijdend. Ja dus…zo’n dag was het vandaag !! Het begon al met de mededeling van de sponsor dat hij eerst zijn jaarpremie (of noemen we het “vette bonus” in het bancaire wezen??) moest ophalen. Inderdaad, op zondag en voor dag en dauw reeds !! zal het toch zo zijn dat dit in deze tijd ook zoiets is dat het daglicht “nauwelijks” kan verdragen..?? en dat op een dag dat de klok vooruit werd gezet en het dus ’s morgens nog een uur langer donker was…het geeft te denken…….. Nadat de sponsor 5 minuten te laat toch arriveerde kon er gestart worden en maar goed dat we te laat waren want Jules uit Heitse had zich danig verslapen en kon dus nog net mee aanpikken. Mario nestelde zich met janp in de achterhoede van het peloton en dit had meteen tot gevolg dat de late vogels (Jules en Dion) tijd wilden inhalen en er meteen een behoorlijke “dash” aan gaven. Maar, niet voor lang……………

In Beegden konden Dion en Jules het aan de kant staande vrouwelijk schoon (ik schatte de dames toch wel ruim 60 jaar) niet weerstaan en omdat ze een behoorlijke voorsprong op het peloton hadden, sprongen ze meteen van de fiets om de panne te verhelpen. Janp probeerde de zaak nog te saboteren door te zeggen dat niets mis was met het buitenbandje maar nu was het Mario die meteen corrigerend optrad.  Zelfs luchtpatronen en bandjes werden weggegeven. Misschien dat de volgende keer wat meer reclamemateriaal moet worden meegenomen..?? Na 10 minuten – ik moet zeggen toch wel erg onhandig werken van de HRR – konden wij (en de dames) weer op pad. Na nauwelijks 2 km werden we bijgehaald door de men van Hamont Achel en gingen we keurig in het wiel van die jongens zitten. Uitrusten was er niet meer bij; tegen de wind en met een striemende regen ging het tempo naar de 35…Het ging hard en dus werd meteen het commando “volgen” gegeven. Voor janp betekende dit tempo dat hij  tussen Hunsel en Ell zijn meubelen niet meer kon redden en moesten we “de men uit Hamont Achel” laten gaan (jaomer, jaomer, jaomer). Vanuit deze zijde dan ook een oproep aan janp om deze week goed bij te trainen !!! Toen we van de peel richting Heel gingen moest Jules nog even van de fiets…inderdaad, lek ! Gelukkig dat we niet alle bandjes hadden afgegeven en er nog een bewaard hadden zodat ook Jules met een goed gevoel (in de banden) thuis kon komen. Na 1 1/2 uur met twee behoorlijke stops, een regenbui, fietsen die eruit zagen alsof we door het land geploegd hadden en bij 3 fietsers handen alsof ze kersen geplukt hadden, kwamen we helemaal niet moe en ook niet erg voldaan thuis maar….gelachen hebben we wel !!!

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

6 reacties op verslag van een wisselvallig weekend

 1. Sponsor zegt:

  Waren geen men van Hamont-Achel maar van Budel-Schoot. De details maken het verschil mijnheer Paparazzi.

 2. Sponsor zegt:

  Waren geen men van Hamont-Achel maar van Budel-Schoot. De details maken het verschil mijnheer Paparazzi.

 3. janp zegt:

  geachte heer sponsor,
  ik spreek u niet graag tegen maar wellicht bent u door regen en kou bevangen geweest en heeft u de letters niet goed kunnen lezen maar ze kwamen toch echt uit HAMONT-ACHEL !! Ik schrijf het met hoofdletters omdat ik op de hoogte ben van het feit dat u een leesbril…!!!!???? heeft. Verder wil ik hierover dan ook niet in detail gaan.

 4. Jules Consider-it-done zegt:

  Beste sponsor,
  na veel twijfelen wil ik me toch in de discussie mengen: die mannen die ons (niet al te hard 🙂 voorbij kwamen hadden in ieder geval pakjes aan waarop stond “Hamond-Achel”. Ik weet het zeker, want ik zei nog tegen JanP: “Kom op Jan, dan houden ze we een paar rondjes bij de Kluis uit de wind.” Ja, zo ging het, ik weet het zeker. Maar goed, of nu de sponsor of JanP gelijk had, de pakjes kwamen uit Hamond-Achel, maar de heren in die gelikte uniformen kunnen dan toch evengoed uit Budel-Schoot (of Dorplein, etc.) komen, nietwaar? Vorig jaar konden de leesbrillen nog afgetrokken worden, misschien een tip, het is namelijk nog geen 1 april….

 5. Sponsor zegt:

  Heb voor morgen 10.00 uur een afspraak bij de oogarts in Hamond-Achel laten maken of was het nu de oogarts in Budel-Schoot, enfin als ik in de Ronde maar de wegwijzerbordjes zie. En ja, eindelijk krijgen we het weer dat we vedienen, dat wordt korte mouwtjes.

 6. Jules Consider-it-done zegt:

  Snelle reactie van de Sponsor, lijkt toch de kleine lettertjes te kunnen lezen.
  Het weer belooft wat voor komende week. Net al voorzichtig een rondje gereden, voelde goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s