Eifelweekend….de voorbereiding.

Voordat het “eindelijk” vrijdag 24 augustus is en er vanuit Postert vertrokken wordt naar

genoeg te zien in de nabijheid van "Zum Walde"

hotel Zum Walde in Stolberg/Zweifall, onder de rook van Aken, is door menig fietser de nodige kilometers weggetrapt. Op zaterdag 18 augustus stonden er nog enkele behoorlijke routes gepland ware het niet dat……….

Inderdaad….35 graden toch iets teveel van het goede is om gekkigheid uit te halen. Het    rondje Maastricht van Robert haalde Maastricht dit keer niet. Ook het streefcijfer van deelnemers aan deze tocht bleef onder de maat. Ger, Henk, Sjra en Robert gingen wel richting het zuiden maar de geplande 150 kilometer werden er 85 en….dat was mooi goed ! Stonden er maar 4 B-rijders aan de start …???? Nee dus maar…… enkele B-rijders gaven duidelijk de voorkeur aan de route van Rinze naar Altmyhl/Orsbeck, enerzijds omdat deze ook ingekort werd maar anderzijds ook omdat om 11.30 uur een bezoek werd gebracht aan Jan Wassen.

Toen de C-groep om 11.30 uur met 20 man bij Jan arriveerde, werd men getracteerd op koffie en overheerlijke vlaai, die erin ging als…….inderdaad…overheerlijke vlaai !! De dames Wassen verzorgden de fietsers als hadden ze al een heuse Eifeltocht gereden en de ene Jos sloofde zich nog harder uit dan de andere Jos om toch maar de mooiste plaatjes te schieten van dit gezellig uitje en …. op deze manier paparazzi naar de kroon te steken!!

Jan genoot zichtbaar van het bezoek want, zo zegt ie: “we wonen hier op een plek waar veel fietsers langskomen en het doet pijn om ze steeds voorbij te zien schieten maar…. dat de C-groep hier nu halt houdt doet me erg goed…!!”.

Om half een was het tijd om huiswaarts te gaan; het werd toch wel erg heet in de volle zon. Wat restte was een goed gevoel bij zowel Jan als bij alle fietsers die zichtbaar genoten van de tractatie en het bezoek aan Jan.

De laatste voorbereidingen voor de Eifeltocht stonden dan op woensdag op de rol. De A-groep knalde er – onder leiding van Dennis Joris – nog eens flink op los. Dat er flink in de beugels moest worden gehangen mag duidelijk zijn: 60 km te fietsen en om half 7 starten betekent: “gaas gaeve en net (neet) veur ’t donker heim zeen….!!”

Het echte werk werd tijdens deze “generale” repetitie voor het Eifelweekend geleverd door de B-groep. Dat route en afstand ter plaatse (bij de Wiee????) bekend werden gemaakt is inderdaad niet altijd even duidelijk maar… het mag duidelijk zijn dat het aantal afgelegde kilometers in  de buurt van de 100 kwam…!!

en de c-groep ??? Na de vlaai van de zaterdag was het nu toch wel echt menens en ging het richting “Hillens”mountain. Een route van Jan Leenen, mede als repetitie voor zijn “route-sherrifschap” voor 2013, die  via  Koningsbosch naar “John zijn berg” ging en  door het veld omhoog naar Puth-Schinnen leidde om vervolgens via Terborgh naar Spaubeek,  Sweikhuizen, Bingelrade en Jabeek te gaan om daar “de paol” over te gaan naar Gangelt, Breberen, Waldfeucht naar Posterholt. “Mooie route” Jan !!!! En de teller…??? Die liep op tot  78 km.

Het mag duidelijk zijn, twc postert is er klaar voor….!!! Hotel Zum Walde is er ook klaar voor want men heeft me toegezegd dat er ontzettend veel Weizen bier is “eingeschlagen”. En de weerman…?? Tja… volgens de laatste berichten een buitje op vrijdag, wat regen op zaterdag en een heuse zegening op zondag….. Dit wetende kan het dus eigenlijk alleen maar  meezitten….!!

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s