waar kom ik vandaan…..

Plots krijg ik die ingeving om eens in mijn familiegeschiedenis te gaan graven. Wat weet ik eigenlijk van mijn familie ? Uit verhalen weet ik dat mijn opa bakker was en mijn beide overgrootvaders een café hadden; de een in Broekhuizen en de “caféklok” van destijds hangt nu in mijn woonkamer en de ander in Pol. Als u zich voorstelt dat Pol heden ten dage 10 huizen heeft dan kunt u zich een beetje indenken hoe dat meer dan 120 jaar geleden moet zijn geweest. Een goede café hebben in Pol zal dus heus geen vetpot zijn geweest.

P1090616

is het Walraven of toch Wallraven ? 

Het leuke is dat al vrij gauw resultaat geboekt wordt in het onderzoek zowel van moeders- als van vaderszijde 250 jaar terug in de tijd fantastisch klinkt.

Nog leuker – maar nu wordt het ook een beetje tijdrovender – wordt het als de oude aktes erbij komen. Aktes die zelfs in het Frans opgesteld zijn en soms iets zeggen over het beroep van het verre familielid. Ja, elke treffer geeft weer opnieuw dat gevoel dat er gescoord is.

Nog verder de tijd ingaan, nog dieper in het wel en wee (het leven in die tijd, de armoede etc.) van die verre familie te duiken laat ik even voor wat het is. Want, wat al  250 jaar ligt dat kan best nog een aantal jaar wachten ! 

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s