Glimlach ..!

Elke dag zien mijn facebookvrienden  een andere bloem verschijnen. Veelal zijn het “knipsels” uit eigen tuin waar de oleander, dahlia, hortensia, petunia maar ook de phlox, gerbera, zonnebloem, agapanthus, geraniums, meizoentjes etc. etc.  die glimlach op mijn img_5285gezicht brengt.  Als men bedenkt dat een volwassenen maar 20 keer op een dag glimlacht dan kunt u zich misschien voorstellen dat ik nu achter de pc zit en probeer er een verhaal met een glimlach van te maken én … ook nog eens hoop ik dat mijn “dagelijkse bloem” ook bij u die extra glimlach los kan peuteren, al is het maar door lachend te zeggen: “daar is ie weer met z’n bloem….!!”.

Het jaar is half om en het gaat nu al de boeken in als een historisch jaar.  2020, “het coronajaar”, “het virusjaar” en in menig “levensboek” een hoofdstuk dat met tranen geschreven is en waarin het woordenboek een nieuw woord kreeg: “de 1,5 meter samenleving..!!”.

Met al die beperkingen ben ik eens om me heen gaan kijken en zag heel veel dingen die gewoon doorgaan. De bloemen die – net als het vorig jaar ook het geval was – weer gewoon open gaan en stralen ! Alsof er helemaal niets aan de hand is. En ….. dat is mooi ! Dat is genieten en dat geeft zoveel energie om van dat historische en voor velen een raar, verdrietig, vervelend en teleurstellend jaar toch nog dat lichtstipje te maken.  Een uitbundige lach hoeft niet, dat is misschien ook teveel gevraagd voor dit jaar. Maar, wat te denken van die glimlach..??

Een glimlach is namelijk meer dan alleen dat geluksgevoel, een glimlach is 26 spieren in je gezicht aan het werk zetten, een glimlach maakt alles aangenamer en kleurrijker. Een glimlach zorgt voor minder stress en zorgt voor geluk en geeft vertrouwen. Ik hoop dat dit verhaaltje een aanzet is tot die flinke spierinspanning en….mocht je bang zijn dat je het vergeet: plak het kattebelletje op de kast, het aanrecht, de tafel, de deur of op de bloembak !

Keep on Smiling': November 2012

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s