Portret

Degenen die wel eens mijn verhaaltjes lezen kunnen vast en zeker onderhand een portret van me maken. Veel dagelijkse dingen passeren de revue en …wat ik schrijf, dat ben ik ! De geleerden zijn het hier niet helemaal mee eens. Zo schreef Holbrook Jackson, een Brits journalist, schrijver en uitgever: “je bibliotheek is je portret…!!!”.

Tja, ik lees best graag. En mijn bibliotheek zit boordevol bladen als Elseviers weekblad, maandblad Fiets, Wielerrevue, Fietsmagazine, Golfjournaal of het magazine Bridge. Of hier een goed portret van te maken is….

Mijn bibliotheek bestaat verder uit boeken van Harry Mulisch (De ontdekking van de hemel, twee vrouwen en de aanslag), Tessa de Loo (Harlekino) Connie Palmen en Adriaan van Dis. Maar om te zeggen dat ik dit geweldig vind…?? Nee !! Heeft u het portret al klaar ??

Verder zie ik in de rekken naast me  (mijn bibliotheek) boeken over wijn (“wijn en IMG_1812oorlog” , “weg van wijn”, “rood, wit en rosé”)  wijn en nog eens wijn. Heerlijk om te lezen, heerlijk om over te vertellen en …vooral heerlijk om kennis in praktijk te brengen door écht wijn te beleven. Goh, ik zie al bijna het portret voor me, lekker met dat glaasje in de hand !

Ook bestaat mijn “bieb” uit een IMG_1813heel rek wielerboeken. Titels als “pijn genot is”,, “het zweet der goden”, “stoempen, snot en sterven” geven meteen weer dat hier een boekje wordt open gedaan over een van mijn hobby’s: fietsen !  Dat ik deze dagen geregeld kijk in  het fietsboek “expeditie Noordkaap” doet me beseffen dat ik pas echt een geluksvogel ben. Thans is het er zo warm dat van een expeditie geen sprake zou zijn…..

En dat ik nog een hele verzameling boeken met een ander thema heb…daar doe ik later nog wel eens een boekje over open. Voor nu ga ik het boek in elk geval sluiten !

 

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s