Beter een goede buur…….

Spreekwoorden zijn veelal zinnen die een wijsheid of ervaring weergeven. Niet alleen mijn kinderen weten er alles van.  Zo spreek ik de studenten die zich in Venlo van “all over the world” vestigen dan ook vaak in alle talen spreekwoordelijk toe met de woorden die meester Toonen in de vijfde klas groot op het bord had geschreven: “een goed begin is het halve werk”. Een wijsheid die een harde kern van waarheid spreekt en….als je dan ook nog een Duitse student bent krijgen ze ook nog eens te horen dat ze toch echt niet naar school gaan “für das lernen sonders….für das leben…!!” Of mijn start toentertijd goed was….?? In elk geval….één zwaluw maakte toen ook nog geen zomer !!

Ook over de buren zijn meer dan genoeg spreekwoorden en…dat het gras bij de buren altijd groener is….. Ik hoef maar over de schutting te kijken en ik word daadwerkelijk geconfronteerd met ontzettend groen gras !!!

Over mijn buren niets dan goeds. Soms leentjebuur spelen en het gaat niet van “al te goed is buurmans gek”. Het meest toepasselijke voorbeeld van een spreekwoord over buren is toch wel : “beter een goede buur dan een verre vriend…!!”. Het is een spreekwoord dat zo vaak in de praktijk realiteit is. En ja !!! ik voel me rijk want zulke buren heb ik en heb ik altijd gehad !

Ook de afgelopen weken hebben we het allemaal – hetzij op iets ander niveau – weer (en

Eerste Limburgse coronapatiënten opgenomen op Duitse ic's ...

voor sommigen letterlijk !) aan den lijve mogen ervaren. De hulp die we heel hard nodig hadden kregen we ! Ons buurland stond klaar voor ons ! Het “coronavirus disease 2019”, kort gezegd covid-19 virus, stak de kop op en onze ziekenhuizen konden het amper bolwerken. Onze buur stond klaar en zorgde voor opvang van onze burgers.

Afgelopen week was er rook en…waar rook is, is vuur !!! Natuurgebied de Meinweg stond in lichterlaaie. Het nieuws van de brand ging als een lopend vuurtje en toen ik in Venlo de A73 opdraaide zag ik dat het Meinweggebied in vuur en vlam stond. Hulp kwam snel van brandweerkorpsen uit alle omliggende dorpen en steden(van Weert, Leudal,

IMG_1729

Venlo, Kessel tot St. Anthonis etc.) Ik vroeg me af hoeveel brandweerauto’s hier wel naartoe zouden gaan. En ook nu was het weer beter om die goede buur te hebben dan die verre vriend. De brandweerkorpsen uit Wegberg, Wassenberg en de hele regio Heinsberg kwamen met een een colonne van zeker 50 !!! Duitse brandweerauto’s.

Goede buur:  dankjewel !!!!

Dit bericht werd geplaatst in Verhalen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s