Hufter…!!!

Op deze rustige zondagmorgen gaan Hans en ik vanuit Horn met de fiets richting Heel. Waar het naartoe gaat…?? Misschien naar Herkenbosch…?? Geen van beiden weet het ! In Beegden komt een beest van een zwarte auto met een lange aanhangwagen uit de oprit van een bedrijf. We fietsen op het fietspad dus: we krijgen keurig voorrang !

Als we 300 meter verder in Beegden naast elkaar op het onverplichte fietspad (op de rijweg) fietsen waarbij Hans op het kantje hiervan fietst, wordt ineens hard getoeterd ! De zojuist zo geduldige chauffeur is plots veranderd in een agressieve coureur…..!! In de verte komen tegenliggers en volgens Hans (en dan komt de politieagent weer helemaal in hem boven) kunnen en mogen we naast elkaar blijven fietsen; we fietsen immers op een onverplicht fietspad. me mogen naast elkaar fietsen en ….. we fietsen binnen de lijnen !

De chauffeur met extra lange aanhanger schijnt maling aan regeltjes te hebben en onze fietspakjes (ze zijn niet eens rood) werken op hem als die lap op die stier ! Hij haalt ons in en gaat meteen naar rechts (er komen immers tegenliggers !!) en raakt Hans. Een

Wat een hufter ! | | 9789085069041 | Boom Filosofie

een tip voor de betrokkene in kwestie

bewuste actie van een “hufter” in het verkeer…!!! Niet even achter ons blijven of in dit geval even gas minderen en omkijken wat hij heeft gedaan ? Nee !! door !! en wellicht ergert hij zich nog steeds aan die fietsers die zijn monsterauto niet even door en voor lieten….

Tja, met recht geen “heer” maar een “hufter” in het verkeer…… Wat is een hufter eigenlijk..?? Je kunt zeggen: dat is een asociale !! Verkeersagressie is een goed voorbeeld van huftergedrag. Je hebt de bumperklevers, degenen die met opzet geen voorrang verlenen én personen zoals degene die ons vanmorgen bijna het ziekenhuis in reed ! En als ik het woordenboek erop nasla dan kom ik woorden als botterik, dikdoener, eendvogel, kaffer, kinkel, klootzak (en ook dit woord viel vanmorgen), lomp persoon, lomperd, lomperik, onbeschofte man, ongemanierd mens onverlaat, ploert en pummel tegen.

Dat ik fietsers wil vrijpleiten ? Helemaal niet ! Ook onder fietsers zijn genoeg hufters die zich aan geen regels houden, stoplichten negeren, wandelaars de stuipen op het lijf jagen door hun bijna van de sokken te rijden en niet bellen maar al schreeuwend voorbij willen ! En wellicht heeft de chauffeur met het korte lontje ons als hufter gezien omdat we op zijn harde claxonneren niet meteen aan de kant gingen….

wp-15873159519737513063552439110358.jpg

Het bleef bij een aanrijding met de hand van Hans maar: dit had heel anders kunnen aflopen !!

Huftergedrag komt in alle lagen van de bevolking voor en wellicht is bewuste mijnheer ook nog goed opgeleid maar…… wat de gevolgen van zijn gedrag hadden kunnen zijn..?? Gelukkig hadden we de persoon in kwestie kunnen terugvinden en zou de politie bij hem op de stoep hebben gestaan.

En…. ondanks het voorval in Beegden hebben we genoten van ons fietstochtje. We zijn niet in Herkenbosch gekomen maar via Maria Hoop en Postert een mooi tochtje gefietst. Alleen zijn we jammer genoeg nagenoeg niet heelhuids thuisgekomen. Door toedoen van: inderdaad, die hufter uit Beegden !!!

Eén ding blijft overeind: soms heeft het maar heel weinig nodig en soms kunnen de gevolgen van huftergedrag een strekking krijgen die zelfs de hufter niet had kunnen overzien….!!

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk, Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op Hufter…!!!

  1. Jos Willemsen zegt:

    Goed stuk ik kwam vorige week ook een tweetal hufters op de weg van Kessel naar het veer Belfeld tegen.
    Twee jonge rijders een in een auto en een erachter met motor die het nodig vonden om een wedstrijd te houden wie het snelste is.
    Gelukkig kwamen er geen tegenliggers en is het gelukkig goed gegaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s