spreuken

Het nieuws gaat maar om één ding: het coronavirus. Deskundigen zullen het wel weten maar spreken elkaar tegen. Zangers en/of misdaadverslaggevers komen op tv om er in de talk-programma’s een mening over te geven. Het ene land pakt de bestrijding anders aan dan het andere land. Of een intelligente of een complete lock-down de oplossing is laat ik even in het midden maar dat de regels 10 km naar het oosten of 10 km naar het zuidwesten compleet anders zijn vind ik gewoon vreemd.

Dat het virus mensen tot wanhoop brengt staat als een paal boven water. Het water staat menig zakenman tot aan de lippen. Menigeen die altijd liever kleine baas dan grote knecht was wordt nu het vel over de oren gehaald.

De onbezorgde relaxte tijd is ineens een vreemde en bizarre wereld geworden. Kapelletjes en kerken worden plots weer drukker bezocht. Hoorde ik bij kerkbezoek tot de categorie “net of net niet op tijd binnen…!!”, mijn moeder was van een andere tijd – ze had de crisistijd en de oorlog meegemaakt – en sprak geregeld de woorden : “in de kerk is altijd werk..!!” Juist hebben de klokken in het hele land een kwartier geluid, een boodschap van hoop en troost voor iedereen die met het coronavirus te maken heeft. Voor velen zal het gezegde “nood leert bidden” ineens dichtbij komen en zal in dat kapelletje dat kaarsje ontstoken worden. Een kaarsje van hoop, steun, troost, vertrouwen en dank.

P1070955

Dank ook voor al die hulpverleners, bewakingspersoneel, vakkenvullers, cassieres, interieurverzorg(st)ers, kinderopvang, dienstverleners of wie dan ook die “met de voeten in de klei (cq modder) staat” om anderen te helpen. Dat voor al deze mensen de spreuk “wie goed doet, goed ontmoet” van toepassing mag zijn en dat we binnen heel korte tijd mogen zeggen : “eind goed, al goed!!!”

Dit bericht werd geplaatst in Verhalen. Bookmark de permalink .

Een reactie op spreuken

  1. mia graef zegt:

    Dank je wel Jan,
    weer mooi om te lezen. Moge voor ons allen dat ‘eind goed, al goed’ straks van toepassing zijn.
    Groetjes en tot je volgende ‘pakker’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: