Sociaal

Vanmiddag zat ik in de auto en hoorde het mooie lied van de Venlose band Kwante HIppe. Een liedje met de titel: “De waereld is moeëj, zoeëasse is”. Een lied dat me even de gekke, onzekere en aparte dingen waarmee we sinds een paar dagen geconfronteerd worden deed vergeten.

Ik ging tanken en stond versteld van de prijs. Een litertje benzine tikte net de euro aan, een bijna vooroorlogs prijsje want ik moet een generatie terug in de tijd (ruim 20 jaar) dat ik nog eens dergelijke literprijzen bij een 20200318_1204522586366821119149159.jpgtankstation zag. Van hamsteren is geen sprake want thuisblijven is aangezegd en een auto in de garage heeft geen benzine nodig….

Even later ga ik een paar boodschappen doen. Hamsteren is (nog) niet aan mij besteed. Waarom ook, men heeft toch gezegd dat er meer dan genoeg van alles is ? Bij de entree van de winkel komt een bekende gierend, tierend en scheldend naar buiten. In grote paniek krijgt hij maar één woord uit zijn mond: “Op, op, op, op, op !” Ik blijf op gepaste afstand want zijn scheldkanonnade levert niet alleen woorden maar….ook het nodige vocht op !

Eenmaal tot bedaren vervolgt hij dat hij al in meer dan drie winkels is geweest: Het toiletpapier is overal OP, helemaal en kei OP !!!

Als ik aangeef dat hij dan toch een abonnement op de krant moet nemen krijg ik opnieuw een storm van woorden over me heen waarbij toezeggingen van de overheid en “hamsters” de volle laag krijgen. In elk geval: sociaal vind hij het helemaal niet !

Als ik even later in de winkel ook geconfronteerd word met lege schappen dan is dat inderdaad jammer en hoop ik dat het morgen (of

overmorgen) weer bijgevuld is en uiteraard….ik vind het jammer dat er gehamsterd wordt want degenen die moeten werken staan voor lege schappen. Het is zelfs zo dat grote groepen mensen helemaal niet kunnen hamsteren, ook al zouden ze het willen !! (en ook deze mensen staan voor lege schappen !)

Van de wereld van “ikke ikke” naar de wereld van “zorg voor elkaar” is maar een kleine

Afbeeldingsresultaat voor zorg voor elkaar

stap. Ik rij langs zorgcentrum Hornerheide en denk aan al die verzorgers die klaar staan voor ouderen en hulpbehoevenden. Ik denk aan alle mensen die in de zorg werken: het ziekenhuispersoneel, verpleegkundigen, geboortezorg etc. etc. waar afstand houden niet mogelijk is. Ook deze mensen horen alle berichten, lezen over besmettingen maar staan toch klaar ! Hier is maar één woord voor: respect !!!

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sociaal

  1. Anoniem zegt:

    Hallo Jan, dat hamsteren verschrikkelijk, bij Ruud werken ze zich kapot om de schappen vol te houden zolang er maar geleverd wordt.
    Erger is het met paracetamol die krijgen we maar mondjesmaat aangeleverd. Nog geen tiende van de normale weekomzet.
    Gelukkig verkeren wij wel in omstandigheid dat onze klanten begrip tonen, wij hopen dat we zolang als mogelijk onze sociale functie kunnee uitvoeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s