virus

Jarenlang door het leven gaan met een prachtige naam. Haar naam “was” Corona ! Corona in de betekenis van de lichtkrans om de zon bij een totale zonsverduistering. Trots is men op de naam corona omdat hij “kroon” betekent. En..wil je eens een speciaal biertje ? Pak een Mexicaanse corona of als je wat écht bijzonders wil, pak een corona extra, en je hebt wat bijzonders !Afbeeldingsresultaat voor Corona

Totdat de naam ineens gekoppeld wordt aan een virus (we spreken ineens al van COVID-19 alsof we nooit anders geweten hebben) en het meisje met de mooie voornaam Corona plots in een heel ander dag- cq “nacht”licht komt te staan. Sommigen lopen zelfs met een boog om haar heen, bang om door die mooie en lieve Corona aangeraakt of besmet te worden …..

Gelukkig laat niet iedereen zich gek maken. Uiteraard moeten we oppassen en het virus niet gaan opzoeken maar is het niet zo dat dit virus – net als de griep – slachtoffers maakt, veelal onder de ouderen ? Is het niet al jaren zo dat de griep na carnaval hoogtij viert omdat er gesnotterd en geniest wordt en men in volle zalen elkaar behoorlijk kan aansteken ?

P1150488Concluderend: vooralsnog laat ik me niet gek maken door het coronavirus. Voor mij heerst thans een ander virus en…..ik kan u garanderen, er is gevaar voor besmetting !! Om u niet langer in spanning te houden: het “fiets”virus heeft me weer te pakken !!!

Zes weken aan de kant staan, zes lange weken zonder fiets, zes weken van herstel. Het virus heeft zich in deze zes weken optimaal kunnen ontwikkelen en ik kan u garanderen: rondom het paparazzipleintje (wat klinkt dat Noord Italiaans !) breekt het fietsvirus vandaag uit ! Ik ga erop uit !! Of er velen aangestoken worden ? Het maakt niet zoveel uit, fietsen is een besmettelijk maar ook een o zo gezond virus.

Zin om ook “besmet” te worden…??  Kom mee !!

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op virus

  1. Anoniem zegt:

    Jan , ik hoop dat ook ik weer aan gestoken wordt door het fiets virus …. heb er zin in 🚴🏼‍♀️ Nu het hoge water in de Maas …hopelijk straks dat zonnetje🌞🌻🌷

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s