KOPman

Het is zaterdag 25 januari en de temperatuur komt niet hoger dan 1 graad. Uiteraard is dit geen reden om binnen te blijven. Peter heeft wederom een mooie route gemaakt en de rest van de groep zal zich laten verrassen.

Vanaf mijn comeback voel ik me de kopman. Kopwerk onderweg ?? Dat hoeft niet. Gaat het omhoog ? Eén van de “knechten” kijkt achterom en zorgt ervoor dat ik aanhaak. Onderweg ? Geregeld die vraag hoe het gaat. Ja, fietsen met de livestrongracers is fietsen met vrienden waarbij duidelijk mag zijn dat de ketting zo sterk is als de zwakste schakel. Samen uit is samen thuis en onderweg gaat het niet alleen over fietsen maar ook over schaken, wandelen en bridgen, over boeken lezen, OLS in Meijel en tv kijken en zo kan ik nog een hele tijd doorgaan.

Zaterdag is het niet anders. Peter heeft een mooie “dreiländergiro” uitgestippeld en Hans, René en ik zijn onderweg vol lof. In Varst gaat het omhoog en ik voel me wederom die

P1090047

kopman die de bescherming van de “knechten” krijgt. Hoe meer het oostwaarts gaat hoe kleiner de wereld wordt: de windturbines zijn er maar…we zien alleen maar hun voeten in de aarde staan. Waar we precies zijn ? De oriëntatie is weg, het lijkt allemaal op elkaar, mooie stille landwegen en 50 meter zicht. Kijkende op mijn dashbord zie ik dat de temperatuur gekelderd is: minus 1 graad geeft de teller aan !

Het kopwerk wordt gedaan door Hans, Rene en Peter en met de kop onder het stuur rijden is in deze omstandigheden en dit jaargetijde niet aan de orde. In Höngen gaat het mis, een bochtje, een beetje nattigheid, gladjes ?? slipt het voorwiel weg. Het is de grond die Jan een dikke kus, excuus, een erg dikke pakkerd en smakkerd !!! geeft.

Afbeeldingsresultaat voor werk in uitvoering bord

………….in verband met “werk in uitvoering” ben ik er even tussenuit !!!

 

Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s