De Eindstraat (11)

Oude beelden van de Eindstraat, ze zijn er nog ! Vandaag een filmpje van een kleine 60 jaar geleden. De Eindstraat in 1961.P1090026

Van seconde 10 is de Eindstraat 70 seconden in beeld. Met enig knip- en plakwerk kunt u het Eindstraat theater in huis halen.  https://www.facebook.com/100014856764224/videos/pcb.1258259554372114/773693766469175/?type=3&theater.

Opvallend is de drukte op de Rijksweg. Er staat zelfs een politieagent op de kruising Eindstraat, Dorpstraat. Ook is volop bedrijvigheid bij het postkantoor en natuurlijk wist iedereen dat er gefilmd zou worden, de bewoners zijn allemaal uitgelopen !

Zo is Sjang van de Sjmeed volop in beeld, staat Bertha Stakenborg – de moeder van JohnP1090020 Stakenborg – in de deuropening, is Thei Timmermans en familie buiten evenals de familie Van de Voort. Bij het postkantoor mochten Arno en Jan onder toeziend oog van Bep Graef naar buiten en even verderop in de straat is nichtje Idy Walraven de ramen aan het lappen. Ook Mina ’t Mienke Ramaekers (zie ook de Eindstraat 2) staat – met buurmeisje Marij Schreurs) in de deuropening.

De Eindstraat, op sommige plaatsen is in de loop der jaren gebouwd maar de identiteit van de jaren 60 is wel degelijk nog steeds aanwezig.

Toen was er reuring, nu ook ! Maar…hierover binnenkort meer.

Dit bericht werd geplaatst in Eindstraat. Bookmark de permalink .

2 reacties op De Eindstraat (11)

 1. Anoniem zegt:

  Hallo Jan,
  Prachtig filmpje uit die tijd, en wat inderdaad een drukke Rijksweg en die ouwe kopjes allemaal. Bekker Teeuwen mocht die bijj jullie inne buurt vente?
  Wel vanne bekker was toch een begrip inne buurt.Net zoals Pie en Sjang vanne sjmeed, en mooder Timmermans en Bertha Stakenborg Verleysdonk
  Gweldig Jan.

 2. m.d.graef-kouters zegt:

  Wat zou ik er graag nog willen wonen. Mien Stammen en haar Thei uit Heel. Tiny Lumens met de melkbussen aan de fiets, Martha Menten, vrouw van Sef Menten,Stien Verkoelen of Vercoulen? Mia Spee, Toos vanne Sjmeed nu Barten en haar zoon Boy . Ita of May een van haar zussen, heel even Sjaak vanne Post (Schreurs). Twee onschuldige jongetjes Walraven. Én nog kunnen spelen op straat. Dank je, ik vind het geweldig en ben er blij mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s