2e kerstdag atb cross door het Leudal

Degenen die niet weten dat Tweede Kerstdag een hoge feestdag is weten het meteen als ze in Haelen aankomen. Wielerevenementen Leudal heeft feest ! Vandaag staat de 25e en jubileumeditie van de Kersttocht door het Leudal op het programma.

In alle vroegte is het al druk in Haelen. Haelen, de plaats met wielerhistorie, en… gezien

IMG_1521.JPG

het aantal jeugdige deelnemers ook plaats van wielertoekomst, gelegen aan de rand van het mooie natuurgebied Leudal, is vandaag de wielerarena voor de sportieve fietser. Jong, oud, heren die gisteren nog in het nette pak rondliepen, dames die hun mooiste kleed uit de kast hadden gehaald, vandaag is de dresscode dat gekleurde wielertenue !

De afgelopen dagen was het al overduidelijk: op Tweede Kerstdag zullen degenen met

IMG_0546.JPG

hun mtb (mountainbike) als degenen met hun atb (allterrainbikes) vol aan hun trekken komen. Veert de ondergrond in het Leudal altijd al een beetje mee en is een niet uitgesloten valpartijtje altijd zonder erg, de regen heeft ervoor gezorgd dat het motto voor de fietser dit keer “rechtop blijven” is. Vallen betekent vol in de smurrie komen. Wederom heeft de organisatie een mooie en uitdagende route gemaakt waarbij de deelnemers kunnen kiezen om 29 km of 45 km voor de kiezen te krijgen.

IMG_0981.JPG

De kersttocht is als de top op het kerstfeest en iedereen wil hier naartoe pieken. De commentaren van de ruim 880 deelnemers onderweg zijn lovend en vanuit alle hoeken van Limburg (en zelfs vanuit België en Duitsland) is men naar dit traditiespektakel gekomen. Het startbewijs levert niet alleen een consumptie na afloop op, er is zelfs een mountainbike te winnen. Onderweg heeft men geen consumptiebonnen nodig. Traktaties in de vorm van verkeersregelaars die iedereen

IMG_1275.JPG

veiligheid op moeilijke punten garanderen en …. bij de pauzeplaats meer dan genoeg te snuiken en te drinken en….voor degene die naar lucht zit te happen is er zelfs een herstelpost inclusief lucht !

Voor elk wat wils tijdens de tocht smurrie, drek, modder, single tracks, bospaden, op, af, inspanning en….ontspanning. En na afloop

IMG_1590.JPG

natuurlijk eerst…..de fiets afspuiten en….de kantine in om heerlijk na te praten over deze machtig mooie tocht en……de loterij af te wachten. De meesten draaien meteen af richting thuis voor dat 2e kerstdiner omdat men de hoofdprijs al binnen heeft: een machtig mooie tocht, een fantastisch gezellige tocht en… heerlijk gezond en sportief bezig geweest !!

En voor degenen die het gemist hebben dit jaar: in 2020 een nieuwe kans !! Tweede Kerstdag ! Wil je de tocht een beetje herbeleven..?? Dat kan ! Foto’s genoeg !  Bekijk ze via de link: https://photos.google.com/share/AF1QipMO7JAx543kR24rrJJSSp8Jc3pv0ITsm8c3C2swqWd_7g_QWmuuuAm-Agw5Gk8ohQ?key=MHZwRzNWMHhoamw5NXRLSTQ5aUhPSkJSdW8zcmFR

En…de te verloten fiets is op de allerbeste plaats terecht gekomen: een jeugdige fietser die op een geleende fiets deelnam heeft de fiets gewonnen. Hij zal in 2020 op zijn eigen fiets zitten !!

Dit bericht werd geplaatst in Wielerevenementen Leudal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s