Route 62..!

Jaarlijks staat er bij de livestrongracers op de 1e zaterdag na 27 oktober een “special” op de agenda, dit jaar “route 62..!”

Een route die misschien wel als het grootste geheim van de livestrongracers wordt genoemd: niemand maar ook niemand is ook maar een klein beetje op de hoogte van deze “paparazzi” route. Paparazzi – tenminste dat geeft hij aan – is geruime tijd bezig geweest om deze ronde tot een succes te maken.

Route 62 vanwege de leeftijd van de routemaker maar…ook een route die vandaag exact 62 km zal bedragen! Als het peloton op route is komt al gauw de 1e traktatie: in Grathem gaat het over een voor Peter en Hans volkomen onbekend landweggetje naar Grathem centrum.

En inderdaad, volgens het gezegde “wie jarig is tracteert” gaan alle registers open. De fietsers worden er stil van ! Of dit komt omdat “de fietsers” het zware werk moeten

P1080742.JPG

opknappen en tegen een stevige wind moeten beuken..?? In elk geval: voor degene achter dit tweetal voelde het als een ware traktatie..!! Het is een route waar achter elk kruispunt (beter gezegd “op” elk kruispunt) een verrassing te wachten staat. Zo verrassend dat

P1080739.JPG

men zelfs ondanks aanwijzingen dat het rechtsaf moet linksaf fietst, zo dolgedraaid wordt het peloton vandaag ! Het is draaien en keren en voor sommigen zal het moeilijk zijn op te sommen waar men geweest is. Veel kerken gezien maar….welke kerk het is blijft een vraagteken.

Na precies 62,11 km (het mocht “ietsjes meer zijn” !!) landt een uitgeput peloton op het paparazzipleintje waar de volgende traktatie op het peloton te wachten staat in de vorm van koffie-plus. Het ging “erin” ging als koek en smaakt zeker naar meer !! Nou ja, volgend jaar route 63…!!!

Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers, Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s