Cursus

Werk en cursus, het hoort bij elkaar als dag en nacht, als zon en regen of als zwart en wit. Het een is leuker dan het ander maar het een kan niet zonder het ander. Voor mij is cursus bijna een straf. Ik kan de concentratie niet opbrengen om maar te luisteren naar degene die in een kort tijdsbestek zoveel mogelijk kennis probeert over te dragen, mijn ogen worden steeds kleiner en op een gegeven moment moet ik bezig zijn met poppetjes tekenen of wat dan ook om maar bezig te blijven en…me wakker te houden. Ook al is men bezig met me vol te pompen met kennis, ik word letterlijk en figuurlijk leeggezogen.

Dat ik ook nog wat meekrijg van degene die voor me staat en zijn best doet……niet echt !!

De afgelopen weken hebben de collega’s op initiatief van een collega een cursus in de vorm van workshops gemaakt. Een hele middag workshops volgen !! Vooraf kan men inschrijven op een viertal workshops van elk 40 minuten.

De insteek is verfrissend ! Collega’s die collega’s het een en ander vertellen over hun werk en over de diverse problematieken. Het gemakkelijkste was om me af te melden vanwege bovengenoemde redenen maar…… “nieuwe wegen ontstaan door ze te gaan..!” en dus was ik er – zonder aanmelding overigens – bij !

En ik kan na afloop maar één ding zeggen: het was verfrissend, het was leerzaam en als klap op de vuurpijl was het ook nog een prima teambuildingsbijeenkomst. Dat ik na afloop moe en keikapot was: het was het waard want ik heb genoten van het enthousiasme van degenen die alles voorbereid hadden en ik heb genoten van degenen die de workshops volgden en die volop meededen. Een evenement waarbij bereikt is dat afstanden tussen collega’s ineens zoveel korter zijn geworden en het voor velen geen schroom meer zal zijn om met die vraag te komen want ook dat is gebleken, de materie is vaak erg complex.

Dat, nadat de boog drie uur strak gespannen had gestaan, vervolgens gezamenlijk gegeten werd en ook nog dat drankje genuttigd werd maakte het tot een volmaakte verbindingsdag die naast het leeraspect ook nog eens als een “boven-collegiaal” vriendschaps-uitje beschouwd kan worden.

Dat het tot enthousiasme heeft geleid, afgelopen nacht was ik al bezig hoe ik een mooie workshop over huwelijken zou kunnen organiseren…….!!!

ps: de AVG ( u weet wel, die wet ter bescherming van de persoonsgegevens) stond niet op de rol maar …… juist vanwege diezelfde AVG géén foto’s van het gebeuren.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s