Fiducie

Een normale zondagmorgen bestaat al meer dan 30 jaar uit lekker vroeg uit de veren, me in dat fietspakje hijsen en een rondje van zo’n 50 km door Nederlands- en/of Belgisch Limburg maken.

De “normaliteit”  is de laatste tijd een beetje zoek.  Geen fiducie. Ik kijk eens naar buiten en zie grijze luchten. Ik kijk naar de weg en zie dat die nat is. Een natte weg betekent dat mijn carbonnen ros na het fietstochtje veranderd is in een modderbeest én ik dat beest na de fietstocht ook nog eens moet poetsen.  Ik zou bijna nog vergeten dat mijn kleren de volle laag modder hebben gekregen en….dat aan mij niet mer te zien is of ik een Europeaan of Afrikaan ben. Als  de weerman ook nog zegt dat we vandaag regen (véél regen) krijgen dan leg ik zelfs het sms’je van Peter ( die uitnodiging om te gaan  fietsen) naast me neer en doe ik wat ik normaal nooit of the never (zelfs met kaarten niet !!) zou doen: “ik PAS…!!” en geef zelfs aan dat ik geen zin heb.

2008 mnt ventoux - alpen 032

3e beklimming: keikapot bij monument Tom Simpson (nog 1 km tot de top)

Is er dan helemaal niets te fietsen op deze zondagmorgen..??  Nou ja, ik heb het boek P1080706Ventoux van Bert Wagendorp opengeslagen en probeer de finish te halen van dit boek. Ik start op bladzijde 218 en heb nog 70 bladzijden te gaan.  Voordat ik begin denk ik terug aan de dag dat ik de Mont Ventoux op fietste. Geen één keer, geen twee keer maar het zouden er drie moeten worden die dag ! Eerst vanuit Bedoin, daarna vanuit Malaucene en tot slot vanuit Sault. Zevenendertig graden op de thermometer, kramp in bovenbenen en kuiten, dorst, maar drie keer omhoog en de finish halen, dat zou en dat moest en hoe keikapot ik ook was, dat lukte !

Het regent inmiddels, ik ben blij met mijn keuze om binnen te blijven en duik in het boek. Of ik de finish ga halen..?? Ik zie wel, niets moet !!

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk, Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s