“afrijden” 2019

Dat 12 oktober 2019 in het teken staat van “afrijden” staat al vanaf april in de agenda’s van de twc Posterholt leden. Is “afrijden” voor velen “uitrijden” en gaat de “fietskaars” voor het wegseizoen nu langzaam uit, het vorig jaar – ik ging met de B-groep – was van uitrijden en gezapigheid geen sprake en was het tijdens de laatste rit van het seizoen nog volop koers.

Of het afrijden, uitrijden of volop koers is: “afrijden” betekent “afsluiten” en traditiegetrouw betekent afsluiten bij twc Posterholt volop gezelligheid. Maar….ontspanning na eerst die inspanning…!!! Dus, eerst gaat het nog een keer op pad !

Om een uur is het druk bij de sporthal. De complete B- en C-groep staan aan de start voor P1080643het einde van het seizoen. De Cardio C-groep is een half uurtje eerder al vertrokken voor hun afsluitende ronde. Een B-groep met “youngsters” van rond de twintig maar, ook met die zeventiger gaat richting Meinweg en Witte Steen. Klimmen, dalen waarbij de kilometerteller veelal de dertig zal aantikken.

Ik zoek de buik van peloton met C-rijders op. Fietsers die op eenentachtigjarige leeftijd nog steeds veel plezier op de fiets hebben. Zelfs een fietser die “gemotoriseerd” op de E-fiets lekker meedoet. De volgende week wordt hij 80 maar erbij zijn en erbij blijven, daar gaatP1080642.JPG het om ! Als jongste van het gezelschap fiets ik naast een andere “youngster” en ik heb erg prettig gezelschap waarbij gespreksstof te over is. Met Paul als gesprekspartner vliegen de kilometers voorbij en als Paul na 40 kilometer ook wat kopkilometers voor zijn rekening neemt laat ik hem keurig gaan en kom in gesprek met de bijna 80 jarige Piet. Sterke verhalen over fietsen, mooie vakantieverhalen maar bovenal “pluk de dag”.

Dat ik ook nog “fotoverplichtingen” heb, het komt er niet echt van. Niets vooruit fietsen

P1080646.JPG

geen tijd om schapen te tellen !!

maar vanuit mijn positie (dit is het meest zuinig) een paar kiekjes maken. Het gaat me meer dan hard genoeg, de afstand is mooi  en soms denk ik dat iedereen – behalve ik –  van de C-groep gemotoriseerd fietst !!

Na vijftig mooie kilometers door de mooie Roerstreek is bij velen de koek op maar…staat bij sporthal De Wieë de tafel vol met de meest luxe vlaaien.  Omdat ook fietsers niet op één been kunnen staan P1080650betekent dit dat er voor iedereen twee mega stukken vlaai op tafel staan en het verloren gegane aantal calorieën meteen weer aangevuld zal worden.

Als Robert het woord neemt is het meteen muisstil in de zaal. Naast een aantal mededelingen gaat het hier om het meest spannende van het seizoen: wie worden de nieuwe clubkampioenen van twc P1080667Posterholt ?  Als Robert begint met de woorden dat het meest spannende eigenlijk helemaal niet zo spannend is klopt menig hart nog wat harder…..  Wie wil er niet eens graag nummer 1 worden ? Wie wil er niet eens graag de beste zijn..??  Wie wil er niet voor eeuwig in de boeken komen als clubkampioen 2019 ? Iedereen toch !!  Alleen…het is maar een enkeling gegeven.  Door in elke categorie bij de nummer drie te beginnen maakt Robert het nog wat spannender maar uiteindelijk komen dan toch de nummers 1 – en de clubkampioenen !!  – uit Roberts koker. De clubkampioenen 2019 zijn:

In de A-categorie Jo Montforts (42 deelnames) , in de B-categorie Ben Toebosch (47 deelnames)  en in de C-categorie Frans van den Brekel (54 deelnames).

Voor Frans en Jo is het niet de eerste keer dat ze als kampioen gehuldigd worden, voor Ben is het zijn eerste échte sporttrofee.  Hulde aan de drie kampioenen die een heel seizoen alles hebben moeten opofferen voor deze titel. Frans, Jo en Ben, proficiat met deze welverdiende titel !!

P1080692

van links naar rechts: Frans, Jo en Ben

Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s