Mooi !

Het is oktober en het fietsseizoen zit er bijna op. Nog één week en twc Posterholt gaat weer “afrijden”, beter gezegd, het officiële wegseizoen wordt afgesloten met een mooie rit en daarna worden de clubkampioenen bekend gemaakt onder het genot van een kop koffie-plus !

Vandaag ga ik na lange tijd weer eens fietsen en het voelt alsof ik aan de start sta van het seizoenbegin. Geen kilometers in de benen, het is bewolkt, het is frisjes en ik vraag me af hoe lang en waar het vandaag maar eens naartoe gaat. Zeker is dat ik ga genieten en rond de klok van een ga ik samen met mijn fototoestel op pad.

Al gauw besef ik dat fietsen zó mooi kan zijn. Ik geniet van de velden waar tot de vorige week nog metershoge mais stond en waar nu nog slechts stoppeltjes als stille getuigen

P1080613.JPG

aanwezig zijn, ik geniet van de velden met suikerbieten die zich uitstrekken zover het oog reikt, ik geniet van de mooie gele velden die vol staan met koolzaad, ik geniet van de paddestoelen die tussen het gras staan en ik geniet van een heel veld Afrikaantjes en vraag me af hoe lang we deze bloemen nog zo mogen noemen. Zelfs de leem op de weg doet me vandaag helemaal niets. Kortom, ik geniet van al dit moois !!!

Mijn fototoestel kan veel van deze genietmomenten vastleggen maar … niet alles ! Ik geniet ook van

P1080619.JPG

de wind die me weer volop in het gezicht blaast en me tot een inspanning aanzet. Ik geniet van de zweetdruppeltjes die ik voel, de reuk van de Afrikaantjes en ik kan zelfs genieten van temperaturen die onder de 10 graden zakken, ook al was 13 graden voorspeld !

Na een paar uurtjes op de fiets is de koek op, ik kijk wat minder om me heen, ik maak minder foto’s maar ik geniet nog steeds van “de Kesselse cevennen”, de schapen op de Venlose dijk én het actief buiten zijn en de vermoeidheid die zich langzaam meester maakt van mijn lichaam.

Na twee uurtjes fietsen geniet ik want..ik ben weer thuis !! En …. kan ik nagenieten van een mooi rondje Venlo.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk, Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op Mooi !

  1. Sint Jan zegt:

    Hallo Jan
    Ik geniet met je mee! Ook hier in de kop van Overijssel en Salland is de natuur bezig zich in gepaste kleuren op de winter voor te bereiden. Het is fraai. Gisteren nog een dikke 60 km op mijn racefietsje, Giant cadex uit 1994, rondgetrapt. Er stond hier een stevige bries en achter in de middag werd het snel kouder. De atb staat ook hier klaar voor hrt winterseizoen. Graag doe ik je nog eens even de groeten. Ik denk nog regelmatig aan onze vluchtige ontmoetingen bij de toertochten in de Meinweg en onze komische conversaties op het internet over Sont en Piet.
    Groeten en het beste er mee.
    Sint Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s