Leudal Kernenomloop 2019 (3)

Zondagmorgen 15 september. Als ik om 7 uur naar buiten kijk zie ik de azuurblauwe lucht al volop afsteken in het licht van de volop schijnende zon. Dat het nog frisjes is deert niemand. Twee uur later is het al “korte mouwtjes weer” en is het een drukte op en nabij het terrein van de Leistert. Wat een sfeer en wat een deelnemersveld…! Al dagen hing het in de lucht: goed weer en perfecte omstandigheden, ideaal om de laatste georganiseerde fietstocht van het jaar te ondernemen door de mooie gemeente Leudal.

Met 200 deelnemers en

deelneemsters – en hier zit voor de komende jaren nog rek in – uit alle hoeken van het Leudal en zelfs (ver) erbuiten is men naar Roggel afgereisd om sportief bezig te zijn. Geen gejakker, geen gerace maar als heus peloton met veel vrijwilligers, verkeersregelaars motards en volgauto’s. Alle kernen worden aangedaan en de oplettende fietser zal ongetwijfeld ook weer mooie nieuwe plekjes ontdekken. Ook gaat de route dit jaar door een van de mooiste, oudste en….bekendste straat van Horn, de straat die helemaal het “einde” is, kortom, de straat met het bekendste plein van Horn, het paparazziplein. Daarnaast heeft de routecommissie van Wielerevenementen Leudal uiteraard ook de hotspot Haler (met de vanaf vandaag wereldberoemde Pinxtenstraat) en Heibloem (de Ericaweg) volop in de schijnwerper gezet. Onder het motto “waar gehakt wordt vallen spaanders” valt ook de kleine valpartij – gelukkig zonder erg – op de boerderijweg in Neer te betitelen. Ik hoop dat de onfortuinlijke er geen pijntjes aan over heeft gehouden.

Na de tocht volgt nog een gezellig koffiemoment met vlaai waarbij de deelnemers volop de loftrompet richting organisatie steken: het was af en een feestje voor alle fietsers. Dat Haelens beste fietser en “ere-rijder” tijdens deze omloop (Frans Maessen) jaarlijks deze omloop de voorkeur geeft boven de Vuelta, die door pupil Roglic vandaag gewonnen wordt, is lovenswaardig. Na afloop voor hem niet alleen dat koffiemoment maar een verdiende cava en een dikke proficiat is hier zeker op zijn plaats.

Vandaag blijkt eens te meer dat fietsen door de gemeente Leudal (“de parel van Limburg”) een absolute aanrader is.

Kernenomloop Leudal 2019, het is geen wedstrijd maar een tocht met alleen winnaars waarbij de organisatie én….alle deelnemers op de hoogste trede staan…!

Ps..in 2020 zal de 10e Leudal Kernen Omloop plaatsvinden en wederom zal het een verrassende tocht door alle kernen van ” de parel van Limburg” beloven.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s