Leudal Kernenomloop 2019 (2)

Zondagmorgen 9.00 uur. Ik luister naar de radio, eerst het nieuws en daarna postbus 31. Elke zondagmorgen is dit genieten; veelal wordt namelijk muziek van “hier” gedraaid. Zondag 15 september om 9.00 uur is het wederom genieten maar dan van dat ene speciale evenement: de 9e LEUDAL KERNENOMLOOP. 

Het is fietsen voor alles en iedereen die maar een racefietsje heeft en de 16 kernen van het mooie Leudal eens anders sportief, recreatief en toeristisch wil leren kennen. De weersvoorspellingen zijn prima. Nu al wordt voor het hele Leudal een 8 gegeven en de temperaturen zullen zondag oplopen tot boven de 20 graden.

Het zal door Ittervoort gaan, de plaats die zijn naam te danken heeft aan een “voorde” (een doorwaadbare plaats) door de Sanforterbeek op de heirbaan van Maastricht naar Nijmegen én… uiteraard naar de Itterbeek, die bij monumentendorp Neeritter (maar liefst 24 rijksmonumenten !!) het land instroomt. Uiteraard moeten de fietsers hier goed naar de verkeersremmende paaltjes kijken maar…. om de monumenten kan men niet heenkijken.

Aan de andere zijde van het Leudal wordt het bier van “Hier” gebrouwen. Een dorp dat een gelijknamige beek heeft en…..belangrijk gelegen is en zelfs één van de mooiste Maasuitzichten heeft: we fietsen er langs en wegkijken zal niet lukken. Langs de Maas fietsen is altijd genieten !!!! Dit dorp heeft de grootste fietsclub van Midden Limburg en het is niet moeilijk om te raden dat de grote inspiratoren achter deze tocht “van hier” komen. En …… tot slot is het de plaats waar de meeste liefhebbers aan de kant staan om alle deelnemers van dat applausje te voorzien.

Zondag 15 september 9.00 uur Leisterweg 2A te Roggel, de plaats om te zijn. Ben je een fietsende “bestuurder”, ben je een fietser of …ben je een fietster, ben je oud…..ben je jong, ben je een liefhebber, ben je een verslaafde (fietser), ben je sportief maar vooral….”heb je er zin in…????” Dan: “toet zunjig en geneet van een fantastisch nuuj rundje Leudaal det uch door de sjoeanste dörpkes en plaetskes van de parel van LimburgAfbeeldingsresultaat voor t bier van hier veurtj”. * vertaling: tot zondag en kom genieten !!!

en na afloop misschien …………………………………………………………………………

 

Dit bericht werd geplaatst in Wielerevenementen Leudal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s