pakken wat kan..!!

Precies twee jaar geleden stonden Bas en ik op de Noordkaap en zat een heel speciaal,

20170702163308

alweer twee jaar geleden !!

bijzonder en unieke fietsevenement erop. Onderweg was het vaak “pakken wat kon”, een spreuk die al meteen de eerste dag van de trip uitgesproken werd toen we getrakteerd werden op koffie en vlaai. Wat aangeboden wordt moet men aannemen, met beide handen !!!!

Steeds meer zie ik ze: de fietsreizigers die met vol bepakte fietsen onderweg zijn. Natuurlijk vraa

P1070973

yes !! op naar dat badje !

omt die – het is erg warm – graag de bidon gevuld zou hebben. Uiteraard biedt ik haar mijn hele buitenkraan aan. Dat ze het afwijst als ik haar frisdrank aanbied…tja, een foutje van de reiziger zou ik zeggen ! De dame in kwestie, Mirjam, is samen met haar dochter Tara (zij is 2 1/2 jaar jong !!) onderweg van Parijs naar Apeldoorn. Volle bepakking, een

MC2014

karretje achter de fiets en op het karretje zelfs een fietsje voor de kleine reiziger. In gesprek met Mirjam begrijp ik dat we het met een wereldfietsreiziger te maken hebben die vanaf haar jeugd al met de fiets op pad is en al heel veel van de wereld gezien heeft. Van Noord-Amerika, IJsland, Noord-Afrika, Noord-Europa tot Australië, Azië en Japan aan toe. Dat ze geen tijd meer heeft om haar blog http://www.cyclingdutchgirl.com bij te houden, het is goed te begrijpen !

P1070974

de fiets, de kar, de bepakking etc. etc. op de oprit !

Mirjam vertelt dat ze op zoek is naar dat koele zaterdagmiddagplekje en als buurman Niels spreekt over een zwembad achterom en van harte welkom dan weet je dat de wereldreiziger maar één antwoord heeft: “heel graag…!!!”.

Tara en Mirjam genieten twee uurtjes van de heerlijke en eerlijke gastvrijheid van Dimphy en Niels, Tara speelt met de kinderen en dat zoon Wouter ook nog een kinderfeestje heeft…… het maakt hun allemaal niet uit, hun “herberg” staat voor iedereen open. Als fietser geniet ik van “het pakken wat kan” van de fietser en …… van degenen die de fietsers dat heerlijke uitrust- en verkoelingsmoment bezorgd hebben.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie, Verhalen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s