Vrij…!!!

Vanaf gistermiddag, vrijdag 12.00 uur, heb ik weer VRIJ. Ik kan zeggen: elke keer weer, Afbeeldingsresultaat voor vrijdageen heerlijk gevoel ! De vrijdag staat dus wel degelijk ergens voor. Voor verliefden betekent het dat liefje opzoeken en vrijen en voor de meesten is het gewoon de dag dat we beginnen aan een vrij weekend.

In het eerste weekend van mei is bovendien de zaterdag (ik heb er het vorig jaar ook Afbeeldingsresultaat voor naakt tuinieren dagover geschreven) de dag dat veel mensen zich “vrij” mogen maken. Losgaan van die strak zittende kleren en naakt de tuin in…!!!! Het is immer “De dag van het naakt tuinieren”.  Het schijnt dat het een gezonde bezigheid is en …dat het zelfs bijdraagt aan een positief zelfbeeld…… Nou ! Ik heb de voorspelling voor vandaag gehoord en ik kijk eens op mijn thermometer en heb er uiteraard ook mijn mening over. Ik ga vandaag (en hoeveel graden het ook mag zijn) dan maar voor een minder positief zelfbeeld en ben dan maar wat minder gezond bezig want de temperatuur zal niet boven de 10 graden uitkomen én (dat heeft Jac me ooit geleerd) met regen, hagel of zelfs natte sneeuw onkruid wieden heeft totaal geen zin.

Dit weekend staat voor mij in het teken van een heel ander “VRIJ”. Het is namelijk het weekend van bevrijdingsdag. Een dag die we NOOIT mogen vergeten. Vrij zijn is zo’n groot goed, doen wat kunt, vrij bewegen, geen onderdrukking, zeggen wat je wil of zelfs P1170357.JPGgewoon schrijven wat in je opkomt ook al is het af en toe tegen het zere been. Bevrijdingsdag, een dag van vreugde, een feestdag waarbij de de vlag fier aan het huis zal wapperen. P1070804.JPG

Maar…voordat die vlag zo fier zal wapperen zal ik vanavond twee minuten stilte in acht nemen. Twee minuten waarbij ik denk aan degenen die hun leven gelaten hebben om ons dat leven in vrijheid te geven en waarvoor die mooie Nederlandse vlag zeker halfstok zal hangen.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s