De Eindstraat (8)

De Eindstraat, een 300 meter lange straat tussen Rijksweg en ’t Leerke heeft een mooie dorpsgeschiedenis. Verhalen te over en weetjes die nog allemaal aan het licht zullen komen in volgende blogs.

Zonder geschiedenis geen heden en daarom ben ik dhr. Albert Cuypers – opgegroeid in

P1070095.JPG

Albert Cuypers (eine échte Häörder) samen met echtgenote

Horn op de Hoogstraat en overleden in Horn op de Daalakkerstraat – dankbaar dat hij zoveel over de Eindstraat en het dorpse verleden heeft genoteerd. Maar…. eigenlijk kan iedereen die ook maar iets weet (dat verhaal of wat dan ook) of heeft (die foto of zo ) over de Eindstraat mij helpen. Ik blijf graag van u horen en zien !

De Eindstraat kan vandaag gezien worden als een “art-street”. Een “kunstenaar” heeft er

IMG_9091.JPG

start street-art

een heus patch-work “street-art” kunstwerk van gemaakt dat de nummers 88 tot en met 105 en….als sluitstuk ook nog eens het nummer 150 heeft meegekregen.

IMG_9094.JPG

patch-work

Ooit was de Eindstraat een weg zonder asfalt en riolering was ook nog niet aangelegd. Op mijn oudste foto van de Eindstraat is een en ander nog zichtbaar. Het was de woning van “de kromme van Heinke” (1883-1964). De woning is in

P1070651.JPG

1923: mevrouw Janssen-Ruyten en de kinderen To, Harry en Trui

1928 tot de grond toe afgebrand. Hier woonde de familie Janssen, die in 1928 naar de Rijksweg verhuisde. In 1930 is er op de plek van de woning een nieuwe woning (zie foto beneden links) gebouwd door “Sjtöffelke” (Stoffels), die op 29 oktober 1944 bij een bombardement op Horn stierf. Eén van de vier dochters van

IMG_9093.JPG

Stoffels begon in dit pand een dameskapsalon en de jongste dochter….ze trouwde met kapper Jantje Muermans uit Roermond. Later werd het pand nog bewoond door (grondverzetbedrijf) Jac Puts (Jac, Ietje, Carla, Mariette en Frenk), Kessels en Bremmers. Thans woont de familie Betgem in deze woning.

De Eindstraat, een straat waar het goed wonen is. Hierover in een volgende blog meer.

Dit bericht werd geplaatst in Eindstraat. Bookmark de permalink .

2 reacties op De Eindstraat (8)

  1. mia graef zegt:

    Zeker een straat waar het goed wonen is en was voor mij. Vanaf 29 juni 1953 heeft ons gezin gewoond daar gewoond op no 12. Mijn THUIS. Dat is het altijd gebleven, ook nu nog 66 jaar later.

  2. Hetty Menzel zegt:

    onder het raam….zou dat een afvoer zijn??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s