Wat een lint…!!!

De laatste zaterdag van de maand maart is nooit een garantie voor goed weer maar deze dag mag toch echt in de boeken als een voltreffer. Aan de start héél veel fietsers en  in de B- en C-groep zijn de dames vandaag ook vertegenwoordigd: een goede zaak waarbij gesteld kan worden dat “een beetje meer” echt geen kwaad kan !

Over meer gesproken, de opkomst mag er zijn en nóg meer betekent misschien wel een

P1070591.JPG

in de verte zien we de B-groep kleiner worden

opdeling van de een of andere groep. Het zou zomaar kunnen !! Mooi om te zien vandaag, de C groep vertrekt als eerste met in hun kielzog de C-plus groep en hier weer achter – maar niet lang want ze komen gauw genoeg voorbij – de 15 man(en dan ik Marjo er even bij)  tellende B-groep.

B, C- en C+ groep in één beeld gevangen, méér dan 40 personen, het is mooi om te zien. De B-groep gaat naar Waterval en de C+ gaat met 8 man “op het Duits” fietsen.

De C groep heeft vandaag een rondje “spaorhutje” op het programma staan. Voor degenen die niet weten waar dit is die kunnen het een beetje uittellen: een rondje van 65 km met start in Posterholt en richting het zuiden en…verdere uitleg is uiteraard zijn ! Via Maria Hoop en Susteren gaat het door het mooie bosgebied naar het spoor om uit teP1070599.JPG komen bij: inderdaad het spaorthutje in Nuujstjadt. Even wordt getwijfeld of er gestopt of doorgefietst moet worden maar het gezonde verstand wint ook dit keer. Met 22 man onaangekondigd binnenvallen betekent al gauw meer dan een half uur extra “aanne vot” en dus gaat het Baakhoven, Gebrook, Ophoven terug. Het kopwerk wordt aan de sterken overgelaten, een taak die perfect op het lijf van Frans, Jan, Lau en Jos geschreven is. Of er nog meer aan kop komen..?? Ik weet het niet, ik zit lekker achterin de groep met Huub te klassjenere over gezondheid, auto’s, werkzaamheden etc. etc.

Net voorbij Echt en vlak voor Berkelaar moet iedereen plots van de fiets. Geen sanitaire

P1070611

met 22 op pad en 1 aan het werk!!

stop maar lek. Het is Lau die “te paot” staat. Eigenlijk niet meer dan normaal dat Lau het haasje is. Veel te veel gewicht op en om de fiets ! Iedereen in korte mouwtjes en korte broek, voor Lau lijkt deze tocht wel of de Maas met ijs gaat en hij op Noordkaap-onderneming is: een dikke muts, lange broek, jas en…zelfs winterhandschoenen maken dat hij zeker 3 kg extra mee moet torsen en ….dat is toch echt teveel voor die zomerbandjes !!  Dat het opleggen van een nieuw bandje ook een helse onderneming is blijkt als alle hulpmiddelen niet baten. Als iedereen zich ermee gaat bemoeien is het uiteindelijk Paul die zijn handen laat spreken en het bandje er even optrekt.

Met dank aan Paul gaat het hierna weer op pad. De kniesoor betrapt de garmin van Jan nog op dat foutje in Montfort maar verder alleen maar positieve geluiden over deze mooie dag en die bijzonder mooie route.

Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s