C-plus rondje: top !

Woensdagmiddag 27 maart. Het is frisjes en het lentegevoel is ver weg. Maar, het is droog en dus weten weer heel veel fietsers de weg naar De Wieë te vinden. Op woensdag met twc Posterholt fietsen ? Keuzes te over ! ’s Avonds met de snelle A-groep, om half twee met de ook wel snelle B-groep of om een uur met de langzamere C-groep of….de nog iets langzamere C-plus groep.

Voor mij is er vandaag geen keuze: het wordt de C-plus groep. Waar het naartoe gaat en

P1070559

allemaal op de foto !

hoeveel km er op het programma staan ? Ik weet het niet. Samen met zes anderen (Rinze, Wim, Piet, Jan, Sjra en Joop) gaat het richting Holst en Paarlo. Voor de beginnende senior, de cardio-fietser, de niet topfitte fietser en genietende fietsers is dit een perfect groepje. Lekker klasjenere, een mooie route en als bij iemand de telefoon gaat die diep in de achterzak zit: de hele groep bekijkt het telefoongesprek van Jan en wacht, wacht en wacht ! Dat hij niet zegt wie belde en waar het gesprek over ging is eigenlijk het enige dat onder de tafel cq fiets bleef, voor de rest gaat het tijdens zo’n tochtje over ALLES ! Zelfs over die goede oude tijd dat er erg hard gefietst werd en wedstrijden gereden en gewonnen werden.

Via Asenray, Boekoel en Swalmen gaat het verder noordwaarts naar Beesel. De route gaat hier volgens Wim toch echt naar Kessel. Sommigen maakt het niet uit om over VenloP1070570.JPG te gaan (daar is immers een brug over de Maas) maar volgens het “roadbook” moeten we toch echt in Kessel de Maas over. Dat sommigen zonder beurs op stap gaan geeft meteen de vraag: “who pays the Ferryman..??”. Degene wiens naam “de gelauwerde” betekent verdient hier de krans: hij trekt voor iedereen de beurs. Mooi, fijn, top want anders had

P1070575

volle kliminspanning

menigeen zich afgevraagd of en hoe laat thuiskomst vandaag een feit zou zijn. Op de Maas heerst drukke scheepvaart en niet alleen het lied van Yannis Markopoulos (who pays the ferryman) maar ook het lied van Drs. P. (heen en weer) komt hier in me op.

Dat Piet niks met liedjes heeft blijkt als hij in volle spurt van het veer fietst en van Kessel tot Neer gedecideerd de kop neemt. Vervolgens gaat het via Buggenum en Horn via de langste omweg (over de sluizen van Osen en Linne) terug naar Postert. Een rondje waar iedereen met iedereen gepraat heeft en de gezelligheid de boventoon voerde. Ik weet het zeker: dit is voor herhaling vatbaar.

Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s