Plannen

Gisteren was het niet het weer om te fietsen. Het regende pijpenstelen en dus was het een zondagmorgen met een heerlijk laat tweede ontbijt met koffie, warme broodjes, jus d’orange én yoghurt na. Dat ik hiermee behoorlijk heb gezondigd betekent maar één ding: voor volgend weekend staat de planning vast !! Oh ja, waarom gezondigd denkt u misschien….?  Iedereen ontbijt toch ? Nou ja, eigenlijk was het bovengenoemde ontbijt mijn tweede ontbijt die morgen want in de planning stond toch echt dat ik zou gaan fietsen en proberen die 0,6 kg overgewicht eraf te trainen.

etappe 1

Een zondagmorgen dat ik me maar eens voor ging nemen om een verhaaltje te schrijven over mijn volgende fietsreis want….het is al vanaf september vorig jaar dat ik geschreven heb over een reis die in de steigers staat. En..wat een reacties hierop ! De een schreef of ik nog wel terug zou komen, een ander dacht dat het van oost- naar westkust van Amerika zou gaan en sommigen spraken over een retourtje Istanbul of andere Europese of Aziatische bestemmingen. Nee, niks van dit alles !

Mijn verhaaltje was klaar, het doel duidelijk en de eerste aanzetten – het eerste boekje over de route – zijn gezet. Ik keek nog eens naar buiten en dacht: “wat een weer, vandaag toch maar niet dat verhaal over de bestemming uit de stijgers halen ?”. En de twijfel sloeg toe. Moet ik die reis, die met zekerheid slecht weer, onherbergzaam gebied máár, wél mooie verhalen geeft, wel ondernemen ?? Of zal ik dit jaar toch maar eerst beginnen met een korte fietsvakantie door een mooi zonnig land worden waarbij natuur en cultuur met hoofdletters geschreven worden..??

Och, eenmaal geschreven dan is het een gegeven en dan zal ik de uitdaging moeten aangaan en dus zal ik niet flauw zijn: mijn volgende grote reis zal een “rondje” Noordzee zijn….!! Een reis die ondernomen wordt in de vorm van een project. Een reis die ik vergelijk met mijn werk. Nog zes jaar aan het werk en dus…zes jaar tijd om mijn project “rondje Noordzee” van 6.500 km te volbrengen. Of ik dit jaar begin met etappe 1 is voor mij ook nog even de vraag. Nog steeds voel ik de kou en de regen van “expeditie Noordkaap”, nog steeds heb ik de foto’s van de expeditie niet allemaal bekeken, nog steeds ben ik bezig om een powerpoint presentatie van die reis te maken en .. nog steeds heb ik koude maar erg bijzondere herinneringen aan deze reis.

Zoals de titel al aangeeft, ik ben aan het plannen. De reis rond de Noordzee staat maar een andere reis heeft vandaag ineens ook mijn aandacht getrokken. Waar het dit jaar naartoe gaat..?? Ik weet het nog niet !

Dit bericht werd geplaatst in rondje Noordzee, Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op Plannen

  1. Arthur zegt:

    lastig rondje !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s