Maandag !

Op zaterdag al bezig zijn met de maandag. Bijna niet te geloven. Nu heb ik vijf dagen uitgekeken naar het weekend, het is eindelijk weekend en dan gaat paparazzi iets Afbeeldingsresultaat voor cartoon maandagschrijven over de maandag, de eerste dag van de nieuwe werkweek. Zal het erover dan dat hij op maandag nog maar vier nachtjes te slapen heeft voordat het weer weekend is?

Nee ! Maandag is een speciale dag ! Maandag is het “blue monday”. Blue Monday, het levenswerk van de Britse psycholoog Cliff Arnall, die in 2005 een formule bedachtAfbeeldingsresultaat voor blue monday waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Een formule waarin factoren als “mislukte goede voornemens”, “ver weg lijkende vakanties”, “de donkere dagen”, schulden, salaris en inderdaad…”de eerste dag van de werkweek” opgevoerd worden.

Nu is het maandag niet echt die speciale dag omdat het blue monday is, Nee ! Maandag is die bijzondere dag omdat een dag is die zijn naam in volle glorie alle eer aandoet. Door het verschijnsel van de maansverduistering zie je een rode maan. Én.. het is ook nog eens een supermaan want juist nu staat de aarde zo’n 30.000 km (10%) dichterbij dan normaal.

Wat Arnall nooit bedacht kan hebben is dat het op bleu monday naast een rode maan ook nog een blauwe maan geeft (de tweede keer in één maand volle maan) en het dus écht bleu monday zal zijn !!

… kijkt u ook al uit naar de maandag ?????

 

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, Nieuws, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s