Nieuwjaar….!!!

En dan is het 2019 !! Ik wens jullie een vrolijk, gezegend, gezond en alle goeds dit nieuwe jaar. Ik hoop dat het jullie mag brengen wat jullie ervan verwachten: sportiviteit, collegialiteit, vriendschap, wijsheid, liefde, geluk etc. etc. Ik wens jullie dan ook toe dat jullie elke dag als dat presentje zullen zien waarbij de slingers volop opgehangen worden.P1070292.JPG

Menigeen heeft om 24.00 uur behoorlijk uitgepakt door het jaar letterlijk in te knallen. Sommigen springen vandaag in het koude water en anderen moeten de buik goed inhouden want anders springen de knopen van de broek en hemd vanwege het nuttigen van oliebollen, appelflappen, wafels, pasteitjes, wijn, champagne etc. etc.

Traditioneel op deze eerste dag van het jaar natuurlijk het nieuwjaarsconcert, het schansspringen én de vele nieuwjaarsrecepties.

Net zo traditioneel is de start van het seizoen door de livestrongracers. Om 10.15 uur is het al een drukte van jewelste in de kantine. De kilometertellers staan bij iedereen op P1070293nul en de voornemens gaan over kilometers maken, mooie routes fietsen, fietsvakanties en wielertenues. Nog voordat een kilometer gefietst is zit iedereen al aan de drank en wordt onder het mom van “zalig nieuwjaar, zijn de wafele klaar” getoast op het fietsjaar 2019. Ook al weet men dat er vandaag gekoerst wordt, iedereen heeft “doorgehouden” en sommigen zochten pas om 3 uur hun bedje op.

Het best bewaarde geheim is natuurlijk de route die vandaag gefietst wordt. Normaal is P1070295.JPGhet Peter die verantwoordelijk is voor de route én.. zich altijd perfect van deze taak kwijt. Vandaag is het een paparazzi-route en volgens Jan is hij een heel jaar met de voorbereiding bezig geweest. Het miezert als er gestart wordt maar het is niet koud en het startende kwartet heeft er zin in en iedereen heeft het voornemen om dit jaar meer kilometers weg te trappen dan het net afgelopen jaar.   Het gaat “kris-kras” door het Leudal waarbij de afstand tot het startpunt nooit meer dan 10 km is. René geeft aan dat het niet zijn weer is, Peter probeert maar uit te vissen hoe precies gefietst wordt en Hans geniet met volle teugen van ’t weer en de route en Jan…die ziet dat het goed is en plakt er nog een lusje aan vast. De route van vandaag: https://www.relive.cc/view/2048003362

Rond de klok van twaalf zit rit 1 van het jaar 2019 er op. Een traditie die ongetwijfeld op 1 januari 2020 een vervolg zal krijgen. Met één traditie is vandaag gebroken: niemand reed lek !

Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nieuwjaar….!!!

  1. johnaelen@gmail.com zegt:

    Beste wensen voor jouw en je gezin.bedankt voor je berichten afgelopen jaar. Groet uit roggel, John aelen. Mien.

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s