2018: een terugblik

Nog een paar dagen en de kalender van 2018 kan weer bij het oud papier en wat rest zijn de herinneringen aan dit jaar. Voor velen een rot jaar waarin  afscheid genomen moest P1070290worden van dierbaren en dus heel veel verdriet bracht. 2018 als jaar dat bij sommigen toch niet gebracht heeft wat men ervan verwachtte: geconfronteerd worden met hindernissen op dat levenspad: ziekte, armoede, ontslag, relatieproblemen of gewoon dat jaartje ouder worden !

Dat ik 2018 één week verzuim op het werk had in verband met een griepje, dat de lettttters “ttt” en “o” vaak weigeren en ik hard een nieuwe laptop nodig heb én dat ik een keer of twee, drie lek heb gereden zijn dit jaar mijn “problemen” geweest. Ik zou nu al graag een vijfjarig contract afsluiten waarin deze problemen jaarlijks terugkeren.

2018. Een jaar dat ik voor het grootste deel als 60 jarige mocht slijten was – en is nog steeds – een mooi jaar. Mooie reisjes met Bea ondernomen waarbij Engeland, Italië, “onze” Allgau en vooral de rondreis door Polen top waren maar ook de stedentrip met de kinderen naar Sofia (of is het Sophie-a Bas?) is er een die ingelijst mag worden. Dat ik de 60 gepasseerd ben heb ik ook mogen ervaren toen ik met de “fiets-jeugd-vrienden” vier dagen behoorlijk in het Sauerland ben “afgezeikt” (sorry voor mijn taalgebruik maar de kranten en roddelbladen stonden dit jaar vol met dit woord).

In mijn omgeving stoppen de mensen met werken. Ik ga door ! Werken met mensen en vooral vóór mensen is het heerlijkste wat er is. Meewarig hoor ik vanuit de omgeving wel eens: “werk jij nog..?”. Ja !! en ik blijf werken…!!  In de tuin, op de fiets, aan de kaarttafel, aan vriendschappen en uiteraard aan mijn relatie.

De cijfertjes dit jaar..?? De fietskilometers komen weer aardig in de buurt van de 5IMG_7546 cijfers, mijn bridge-meesterpunten zijn omhoog gevlogen, de paren bij de huwelijken en partnerschappen heb ik allemaal op nr. 1 gezet en dus rest mij alleen maar om 2018 als rapportcijfer een erg dikke 8 – of is het een 9 – te geven.

Bea en ik wensen jullie allen een goede roetsj in het nieuwe jaar toe. Wij wensen iedereen een gelukkig én gezond en liefdevol 2019 in de hoop dat u over precies één jaar het jaar 2019 ook een dikke 8 – of toch een 9 ? – mag geven !!

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

2 reacties op 2018: een terugblik

 1. Anoniem zegt:

  We hebben jouw literaire en mooie verhalen met veel plezier gelezen. Heel veel dank daarvoor.
  Wij wensen jou en Bea alle goeds voor het nieuwe jaar.

 2. Louis Vermeulen zegt:

  Goede morgen Jan en Bea,
  Jullie geven elkaar een 8 of zelfs een 9, van harte gegund En natuurlijk voor 2019 minstens hetzelfde. Een zalig en mooi fietsjaar en bedankt voor de mooie verhalen van jouw.
  Ik lees ze, bijna, altijd.
  Louis en Annemie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s