Bridge….een brug naar het verleden.

Werd ik vroeger door moeder aangespoord om bridge te leren…. het kwam er maar niet van. Jaren geleden ging broer Arno bridgen en vroeg mij om mee te gaan en weer… ik zei nee !

Totdat ik een jaar of zes geleden met vrienden een cursus ben gaan volgen en vijf jaar imag1713-727078027.jpggeleden in clubverband ben gaan spelen. Bridge vereist concentratie, geheugen, logisch denken en goede samenwerking tussen partners. Een perfect spelletje dus voor training van de hersenen. Het spel wordt wereldwijd door wel 50 miljoen mensen volgens dezelfde regels gespeeld.

Sinds dit jaar speel ik bij speciale gelegenheden samen met mijn broer. Deden we in juni – het was om en om de 100e geboortedatum van moeder – samen mee aan de Christoffeldrive (een bridgewedstrijd bij diverse eet- en drankgelegenheden inP1140430 Roermond), gisteren – op de 105e geboortedatum van vader gingen we samen naar Sittard om dat kaartje te leggen. En wederom een middag waarbij geen overtogen woord viel en waar het ging om arno en jangezelligheid, sportiviteit en competitief samen bezig zijn.

Ja, als broers samen dat team vormen op deze speciale dag met die knipoog naar boven, dat is het helemaal. Dat we ook nog met een fles wijn en een handje meesterpunten huiswaarts keerden was slechts bijzaak. Hoofdzaak is zeker dat we samen sterk, gebroederlijk – in vaders naam – aan dit evenement hebben deelgenomen.  Dat we de dag samen met de dames met een heerlijk etentje konden afronden was hierbij nog eens een kers op de taart.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s