Kerst ATB Haelen 2018

In ieders sportieve agenda staan jaarlijks twee evenementen die zonder reclame vooraf als een paal staan. Allereerst natuurlijk op de eerste dag van het jaar de nieuwjaarsborrel en -rit vanuit het paparazzipleintje en ten tweede: OP TWEEDE KERSTDAG de kers op de taart voor ATB-minded Limburg en ver daarbuiten, de KERST-ATB te Haelen, georganiseerd door wielerevenementen Leudal.

Degenen die de afgelopen dagen meer op een “eetstoel” achter de lekkerste hapjes gezeten hebben en genoten hebben van diverse gangen haute cuisine met zeker drie tot vier gangen, hebben een prachtig excuus om er even thuis tussenuit te gaan en op gang te gaan richting Haelen waar men er heerlijk de gang in kan zetten zodat al die extra kilo’s er op een fijne manier afgefietst kunnen worden. Zelfs degenen die in “escargot”-gang door het mooie Leudal fietsen zullen een heerlijk gevoel overhouden aan deze mooie, mooiere zo niet mooiste tocht van het jaar. Wat een opluchting om op dat fietsstoeltje te kunnen zitten !

Het is fris als ik rond half negen (de starttijd) in Haelen arriveer. Het vriest en..het zal de hele morgen blijven vriezen. Van alle kanten word ik al voorbijgefietst want er moet een alternatief gezocht worden: de poort is dicht ! Gelukkig hebben de om “vijf-over-half-negen-starters” nergens last van. It giet on ! De poort is open !! Bij de inschrijving is het druk en dus laat ik me niet ophouden, nix binnen, in het veld is het te doen ! Van kou hebben de fietsers geen last want het bos, de handschoenen, muts en warme kleding zorgen voor beschutting. De enige die koude vingers heeft is …… de fotograaf van dienst !

Van heinde en verre is men in grote getale naar Haelen gekomen en opvallend is het aantal jeugdige- en vrouwelijke deelnemers. Met zo’n 1000 deelnemers (961 om precies te zijn) is de organisatie spekkoper.

IMG_8300.JPG

Hier doet men het voor ! En wat een enthousiasme !! De verkeersregelaars, de mensen bij de pauze (en wat een pauze !! thee, bouillon, sportdrank, koek, wafels etc), de

IMG_8402.JPG

mecanicien, de uitpijlers…… alles is prima voor elkaar want….bij de deelnemers alleen maar duimpjes en lachende gezichten. En degene met pech ? Bij de pauzeplaats moet de mecanicien behoorlijk de handen uit de mouwen steken.

en oh ja…voor degene die dit spektakel gemist heeft: kom volgend jaar naar de 25e Kerst ATB van Wielerevenementen Leudal.
Dus: nu al  26 december 2019 oftewel tweede kerstdag 2019 in je agenda noteren !

Meer dan 1000 foto’s !! Ik hoop dat ik jou ook “geschoten” heb. De link naar de foto’s is: https://photos.google.com/share/AF1QipPwNHDjVnut2R5swhztqO13eVsGZCvHKfEHPcemoFQ2YLvd4Hb6jdtat8WQvCyG7w?key=NFJRMzZieHZ6bklIYU12NEJ4SzRTSFQwdlVWTGRR

Dit bericht werd geplaatst in Wielerevenementen Leudal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s