Tegen de wind in !

Zaterdag 8 december is een prima dag om het Nederlands kampioenschap tegen de wind in te organiseren. Windkracht 7 en 8 km op een gewone fiets over de Oosterscheldekering. De winnaar doet er een minuut of 18 over. Een evenement waar ik niet naartoe hoef om als winnaar gehuldigd te worden maar….. het volgend jaar zou ik – indachtig de woorden van Pierre de Coubertin dat deelnemen belangijker is dan winnen – er graag eens aan deelnemen.

Wind en regen ook op het Paparazzipleintje. Geen reden om binnen te blijven. De route gaat volgens routecommissaris Peter naar Tongerlo dat 35 km “wind

P1070106.JPG

de routecommissaris

tegen” ligt. De wind staat meteen vol oppe kop en met Rene en Peter op kop gaat van alles door mijn kop: “dat wordt afzien vandaag, dit wordt een zwaar tochtje, ik moet voorzichtig blijven en vooral …. niet teveel op kop”.

Nog geen  kilometer van huis en mijn hartslag geeft al dubbele cijfers aan. De cijfers zijn zelfs al het dubbele van bij de start !!!  Veel moet en kan er niet

P1070104

meer bij !!! Gelukkig dat Peter en Rene me een heel klein beetje in de luwte van die harde wind zetten. Wat ben ik blij dat ze hun lange lichaam niet weg kunnen stoppen en dat ik ook gelezen heb dat degene die niet op kop zit zeker 20 % minder krachten hoeft te verspelen. Of dit zo is…?? Ik heb er mijn twijfels bij. Allerhande berekeningen gaan door me heen: van explosiviteit tot leeftijd en ik weet het zeker: voor mij geen kopwerk vandaag.

P1070108.JPGRene heeft een topdag, hij sleurt en beukt er maar op los. Gelukkig hoor ik Peter drie keer roepen dat het was rustiger moet.      Goh, ben ik toch niet de enige die het waar heeft ? Na 35 km komt Tongerlo in zicht en het gemiddelde is 26 km, en dat met windkracht 5 tegen. Puf ! Hierna met de wind vol  “in ’t hat” terug. Gemakkelijk..?? Nee dus ! Het is koers en de teller blijft rondom de 40 en als het de Ellerbrug omhoog gaat komt mijn hartslag P1070115zelfs op recordhoogte van 165 slagen per minuut…………………

Als we bijna thuis zijn komt zelfs nog even een waterig zonnetje te voorschijn en hoe gek het misschien klinkt, de reacties na de rit: Peter: “heerlijk gefietst vanmiddag”. Rene: “het was top..!!”. En ik..??  Toen ik de jongens heb afgezet heb ik toch nog maar een extra lusje eraan vastgeplakt…!!!!

 

 

Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op Tegen de wind in !

  1. Louis Vermeulen zegt:

    Jan,
    Alweer een prestatie maar als ik zo lees dan was het niet genakkelijk met counter flow.
    Let opjezelf je hebt de leeftijd dat je niet meer tot het uiterste hoeft te gaan. Het bewijs heb je allang geleverd, luuster naar je lichaam.
    Louis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s