rondje Schümm

Voor de kenners en de volgers van twc Postert zal het geen verrassing zijn als de route naar Schümm gaat. Zij weten precies hoe ze in Schümm komen namelijk via de eenzame boom op het plateau……  Ja, ja !! Voor de livestrongracers is dit echter andere koek en bij de start zie je alleen maar vragende gezichten. Waar gaat het naartoe ??? en…waar ligt dat nu weer. Mijn reactie dat het richting “Schierwaldenrath” lost al veel op: het klinkt Duits en het zal dus wel naar Duitsland gaan.

Bij de start word ik meteen door Hans verrast. Hij geeft me een speldje van Sparta. Zal hij dan ook een e-bike gaan aanschaffen en zal ik de enige zijn die nog niet elektronisch

IMG_2748

speldjes, speldjes, speldjes !!

onderweg gaat..?? Hans helpt me meteen uit de droom. Het speldje stamt uit de tijd dat elektronisch fietsen nog niet bestond, hij heeft wielervrienden gelezen en zag dat ik speldjes verzamelde.

Routecommissaris Peter heeft het goed voor elkaar. Volgens het “doordraaisysteem” gaan we op pad. Elke 3 km wordt doorgedraaid, iedereen komt naast iedereen te fietsen en de gesprekken gaan over monumentenglas, verbouwingen, badminton, wandelen, het weer, kleding en…soms ook nog eens over fietsen . Het is mijn pech dat ik naast Ron fiets als het in de Linnerweerd omhoog gaat want…. weg is Ron en…meteen de rest er achteraan. ja…alleen Hans en ik hebben wat moeite maar… we rijden dan ook nog niet elektrisch !!

Na 17 km gaan we de grens over en gaan we rechts voorbij Heinsberg. Meteen krijgenP1020846.JPG we een mooi uitzicht want het is al meteen klimmen en dalen. Voor heuveltjes hoeft men echt niet naar Zuid-Limburg ! Vijfentwintig km van huis en nietszeggende plaatsnamen als Löcken, Braunsrath, Scheifendahl en Pütt komen voorbij totdat we via allerlei stille veldwegen Schümm bereiken. De eenzame boom..??? P1020839.JPGIk geloof dat niemand er op gelet heeft…!! En de korte pauze in Schümm..?? geen koffie !!  Het zou een vriend van Peter zijn die er woonde maar…die gaf dus even niet thuis. Gelukkig is het goed doorwisselen en fijn fietsen met de fietsbuur die toch beter is dan die verre vriend en als door Saeffelen komen weten we dat Spaanshuisken – en dus de grens – vlakbij zijn.

In Horn aangekomen kan ik concluderen dat: de 1513 verbruikte calorieën me  ‘s- avonds heerlijk van pas komen (niet één maar zeker twee wijntjes); we een machtig mooi rondje voorgeschoteld hebben gekregen; dat dit ook nog eens in prima gezelschap gebeurde en…dat dit voor herhaling vatbaar is !!

en..oh ja…eens meefietsen, hoe meer zielen, hoe meer vreugd…!!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s