Jan…..!

Vandaag is het precies 61 jaar geleden dat ik het eerste levenslicht zag en….de naam Jan kreeg.

Als “special birthday editie” wil ik me er in dit verhaaltje niet met een “jantje-van-leiden” van afmaken maar het eens hebben over het eerste geschenk dat ik kreeg: de naam Jan..! Een naam die afgeleid is Johannes, een Hebreeuwse naam met de betekenis dat Jahweh genadig is. Tja…ik zal het moeten afwachten maar…aan mij zal het niet liggen..! En een bijkomend cadeau, ik kreeg geen korte achternaam maar die van mijn vader en opa…en die laatste heette ook Jan.

Werden er in 1957 nog meer dan 5000 “Jannemannen” geboren, nu zien jaarlijks nog maar 400 Jannen het levenslicht en ik zou bijna zeggen: “Jan zal ze leven…!”.

Op mijn geboortekaartje stond nog “Jantje” en rond de tijd dat ik in de efteling opkeek tegen Lange Jan was ik alle een hele Jan, ook al zei mijn vader Piet, dat ik, Jan, al een hele Piet was…..!! Jan, in het gedichtje zag ik pruimen hangen en in liedjes was ik zelfs de zoon van de graaf die in Den Haag woonde en…. moet ik wat schrijven dan ben ik Jan secuur.

In mijn verhaaltjes probeer ik geregeld de vrolijke jan uit te hangen. Soms is het tjoep-tjoep en klaar maar nu, potjandorie, potjandikkie, dit is geen “op z’n janboerenfluitjes-verhaal”.

Soms voel ik me superjan en jan zonder vrees en ga (fiets)avonturen aan waarbij ik het geregeld aan de stok krijg met jan de wind. Maar over het algemeen ben ik met de vele hobbies (bridge,wijn,golf,natuur,fiets,reizen,calligraferen etc.) net niet die janmodaal. Of ik een donJan ben, dan moet ik Bea vragen maar een ding is zeker: als ik het fototoestel in de hand heb ben ik janpaparzzi én….ik ben helemaal Ying en JAN…!

Oh ja…en vandaag….jarige Jan…!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s