Leudal Kernen Omloop: de rit

Als donderdag de weerman zijn voorspelling geeft voor zondag dan is het voor de organisatie van de Leudal Kernen Omloop (LKO) even slikken: storm en zware regen P1020155staat op de zondagse agenda. Afsluiten van het droge en warme fietsseizoen in de regen…??? Velen weten het op deze donderdag al: niks voor mij..!! Of het een “storm in een glas water” is..?? Zaterdag ziet het allemaal al een stuk beter uit met de voorspelling voor de zondag: ’s morgens grotendeels droog en daarna nat.

In Roggel zie ik op deze zondag “de bui” al hangen. “Slechts” honderd man aan de start..!! en weerplaza meldt de koudste dag sinds 1 mei. Uiteraard zal P1020171dit een tegenvaller voor de organisatie zijn immers, er is veel werk verzet en de inzet van 85 vrijwilligers loont zich natuurlijk bij een groot deelnemersveld veel meer. De ploeg van Jan Vullers verzet al jaren veel werk bij het afzetten van de weg, het parkeren van de fietsen en het in gereedheid brengen van startvakken en ander werk dat vaak niet eens gezien wordt. Maar ook de verkeersregelaars en de motards onderweg zorgen ervoor dat de fietsers op en top in de watten worden gelegd deze dag.

Een LKO die niet mogelijk is zonder sponsoren waarbij Ruud Janssen – zelf P1020198fietsliefhebber – van Asbestsanering Het Zuiden elk jaar een grote duit in het zakje doet én absoluut niet te vergeten de gemeente Leudal. Een rondje door deze mooie gemeente met niet alleen steun van de gemeente maar…zelfs deelname van enkele bestuurders van de gemeente: de een – de wethouder sport – die actief deelnemer is en de ander – de wethouder die gaat over de wegen en het groen waar we door- en overheen gaan – die het woord doet aan de start en onderweg ook nog eens zijn steun aan de deelnemers geeft.

P1020167.JPGEn de rit dan..??? Nou, ik kan er heel kort over zijn: prachtig !!  Het aantal deelnemers geeft juist het verschil weer tussen fietser en mindere fietser en ik kan hierbij enkel concluderen dat de fietsers aanwezig waren !! Dit is ook duidelijk terug te zien in de rit. P1020207Continu aan tempo 30-35 km/u en zonder “harmonica-fietsen” is het  een genot om mee te fietsen. De 8e LKO is een geheel vernieuwde route en wederom is de fietser “koning”. Overal zijn de wegen afgezet en op kruispunten staan verkeersregelaars die maar één ding regelen: voorrang voor de fietsers van de LKO ! Een klein schuivertje van een dame in Neeritter en een aantal lekke bandjes zullen voor sommige personen als jammerlijk gezien worden maar verder: het was top !! Het fietspad is vandaag voor “gewone” fietsers maar de doorgaande weg naar Weert, de Napoleonsweg of welke weg dan ook in het Leudal: die is voor de fietser van

P1020205

doorkomst paparazzipleintje

de LKO !

De eerste druppels vallen rond de klok van elf en het peloton is dan al behoorlijk op weg. Ook wordt nog even die sanitaire stop gehouden en als de vernieuwde route ook nog eens bij janpaparazzi voorbij komt kan het helemaal niet meer stuk.

Dat ik de route in Haelen heb verlaten heeft alles te maken met termijnen om dit stukje op de post te doen. Dat het peloton hierna nog via Buggenum, Nunhem en Haelen naar de koffie met vlaai in Roggel ging: ik hoop dat ik deze kans weer krijg in 2019 !!!  Dat in deze editie niet alle kernen werden aangedaan vond ieders goedkeuring. Reeds bij de start werd aangegeven dan afhankelijk van de weersomstandigheden de route kon worden ingekort. Rond de klok van twaalf (de hemelsluizen stonden wagenwijd open !) was het mooi goed en mooi nat geweest ! Niet alleen Heibloem, zelfs aan het P1020210wielermekka  van de gemeente (Neer) werd voorbijgegaan én…. niemand die erom maalde.

Bij thuiskomst zaten alle deelnemers in elk geval op één lijn: het was een hemelse rit, het was mooi, wederom voor herhaling vatbaar én wat betreft de kleding: iedereen maar ook iedereen kon  thuis nog eens goed de sokken uitwringen !

 

Dit bericht werd geplaatst in Leudal Kernenomloop, Wielerevenementen Leudal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s