Leudal Kernen Omloop 2018 in nieuw jasje (1)

“Hoort, zegt het voort…!!!”

Op zondag 23 september zal in fietsgemeente Leudal weer een groot en groots fietsspektakel plaatsvinden: de Leudal Kernen Omloop. Leudal, gemeente met wielerhistorie (winnaar van de Amstel Gold Race, Frans Maasen), wielerheden (Roy Curvers, ploeggenoot van Giro winnaar om Dumoulin) en héél veel wielertoekomst (twc Midden-Limburg en de verenigingen van Neer en Roggel) zal op 23 september in het teken staan van fiets en fietsers. lko2018flyer

Linksom of rechtsom bekeken, de Leudal Kernen Omloop is een “blijver” onder de recreatieve fietstoertochten (het is inmiddels de 8e editie)  en een absolute aanrader om deze zondagochtend (vertrek 9.00 uur en aankomst rond 13.00 uur) nu al in je agenda te noteren want naast sportief bezig zijn is het ook nog eens een mooie tocht – gemaakt door en voor fietsers – door de “tuin van Limburg”.

Fietsen in een grote groep is voor velen misschien een drempel maar ook hier wordt rekening gehouden met de diverse niveaus en zullen geoefenden en minder geoefenden in aparte groepen bij restaurant La Selva (hetgeen “bos” betekent) “weggeschoten” worden. En het zal ook door mooi bosrijk Leudal gaan maar…ook langs de Maas én…zelfs helemaal richting het achterland nabij de grens van buurland België gelegen Uffelse.

Hadden de voorgaande 7 edities dezelfde route, zoals ik in 2017 reeds aankondigde gaat het dit keer “ommesang” en linksom, iets dat het nodige puzzelwerk en voorrijwerk heeft gekost bij de fietsers van het Naers peloton en wielervereniging La Rochelle.

Honderd kilometer fietsen, een mooie en nieuwe route en…bij vooraf inschrijving voor slechts 7,50€ inschrijfkosten (de vlaai en de koffie inclusief) zal toch voor elke recreatieve fietser van Leudal maar…zeker ook voor de recreatieve fietsers van buiten de gemeente !! reden moeten zijn om erbij te willen en kunnen zijn.

“Hoort, zegt het voort…!!!!

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Wielerevenementen Leudal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s