Happy sixty..!!

“Ouderen hebben eigen festival”, zo kopt de Limburger op 2 augustus.  Vijfenzestig jaar moet men zijn om binnen te komen. Ben je vierenzestig….dan ben je te jong ! en kom je

P1010412

meer dan halfvol !!

er niet in. Met rollators, rolstoelen en stoelen naar dat festival. Is vijfenzestig plus oud…?? Nee dus. Ik ken meer dan genoeg 65 plussers die nog bomen uittrekken, verre reizen ondernemen en… wekelijks vele kilometers op de fiets wegtrappen !

Wat keek ik vroeger altijd op tegen die zestigers. Dan prijkt op de verjaardagskalender P1010201ineens het getal zestig. Dat is de leeftijd waarop ik nu alweer een tijdje zit en dat het tegenvalt..?? Niks van waar..!! Dat de krakkemikkigheid wel eens om de hoek komt kijken neem ik maar zoals het komt. Het thema ‘middagslaapje’ dient zich aan, en soms ook P1010410.JPGnog een “hazenslaap(je)” op de bank, ’s avonds voor de tv. Maar…. een e-bike aanschaffen is nog niet aan de orde.

Vechten tegen fysiek verval : ik doe er niet aan mee ! Ik vergeet wel eens wat, ik fiets minder hard: wat maakt het uit !!

Het glas is nog steeds halfvol, ook al moet ik met dit warme en dorstige weer goed mijn IMG-20180801-WA0002.jpgbest doen om het glas ook halfvol te houden. Och, ik ben nog mobiel dus…ik loop wel naar de ijskast en zorg dat het glas niet halfvol maar vol blijft.

Zestig-plus. Ik geniet er van en voel me nog zo jong. Het is de jeugd die hiervoor zorgt. Natuurlijk mijn eigen “klavertje-vier” jeugd maar ook op het werk waar ik huwelijken en partnerschappen mag voltrekken. Maar écht jong voel ik me pas als ik met dit weer in winterjas en wintermuts dat zwembadje in stap omdat een van de kinderen het water in het badje toch wel koud vindt óf….als ik van die glijbaan die duik in het zwembad maak óf…als ik “twee-vuist” en de bijna twee jaar oude Pippa hoor roepen: “Jááááán, kumse..!!”

Zestig plus: het is wat je ervan maakt. Geniet er van !!!

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Happy sixty..!!

 1. LOUIS Vermeuken zegt:

  Janne,
  Zoea wil. ich dich heüre ich waas 60 wie wae nao Santiago fietsjde. e. ich waas 67 wie wae nao Rome ginge op ozze geweüne fiets gein ongersjteuing allein mien vrouw Annemie en mien zjwaoger Wiel.zorgdne same veur xe pit.
  Murge gaon wae richting Delft (neet op de fiets mer de fiets mit) om dao de sjtadswe snoeabede te bezeuke en 2 rundjes te fietse tusse Rotterxam en S hiedam.
  73 en 72 dao ka dus nog. veul al zeen wae diek 10 jaor aojer!
  Louis en Annemie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s