Route 66

Natuurlijk heeft u al eens van route 66 gehoord..!! De een omdat hij geen andere after shave gebruikt dan route, de ander omdat hij liefhebber is van muziek en geniet van het nummer “get your kicks on route 66” van Nat King Cole, Chuck Berry, Rolling Stones of Afbeeldingsresultaat voor carsDepeche Mode (om er maar een paar te noemen). Maar route 66 is ook bekend bij lezers van John Steinbeck of bij de jongeren van de animatiefilm Cars. Meest bekend is route 66 natuurlijk als nostalgisch symbool voor de rol van de auto in de Amerikaanse samenleving in de periode van de jaren dertig tot zeventig van de vorige eeuw. Een bijna 4000 km lange weg die van Chicago door 8 staten van de Verenigde Staten tot Los Angeles loopt.

Maaaaaar….route 66 is meer !! Sinds onze routecommissaris kenbaar heeft gemaakt dat P1000707.JPGhij drie weken niet kan fietsen wegens een uitstapje naar “the States” staat alles in het teken van Amerika. In het Sauerland zei hij nog dat een reis naar Amerika voor hem helemaal niet hoeft want het Sauerland is al zo mooi en vandaag heeft hij weer een nieuwe reden om eigenlijk helemaal niet te gaan want zo zegt hij: “wij hebben eigenlijk alles wat Amerika ook heeft” en hij vervolgt: “laat je maar verrassen…!!”

Om negen uur gaan Rene, Peter en ik op pad. Niemand – behalve Peter – weet waar naartoe. De enige zekerheid is dat we rond het middaguur huis zijn. Via Baexem gaat hetP1010220.JPG lekker binnendoor naar Leveroy en Nederweert Eind. Binnendoor en buitenom gaat het in Ospel – waar we overigens helemaal niet komen ! – de Limburgse grens over en…wordt het echt verrassend. Veel rechte stukken, heel veel bos veel vennen en Peter vraagt me of het een vergelijk met Zweden is. Nou…..als ik even later de vers gekapte bomen ruik dan denk ik inderdaad even terug aan Zweden. We zien plaatsnamen als Someren-Heide, Someren-Eind, Someren, Moorsel, Lierop, Ommel, Vlierden. Plaatsen die helemaal niet zo ver van ons vandaag liggen maar dat ik hier ooit geweest ben….nee dus ! En…wat is

P1010210

route 66 !!!

het hier mooi !! En plots zien we waarom Peter ons naar dit onbekende stukje Brabant heeft gebracht: we zitten op route 66 !!!  Even later nemen we een fietspad en gaan we over het bruggetje van de Astense AA. Twee weken geleden nog harken op de Kahler Asten in het Sauerland, nu fietsen door de bossen van het vlakke Asten.

Als we even buiten Liessel (we zien overigens alleen maar kerken in de verte en voor de rest….. mooie boerderijen, landerijen, bossen, heide, vaarten en vennen) schrikken we. Een 77 jarige fietser ligt plat. Uiteraard stoppen we en proberen we te helpen. Gelukkig is mijnheer nog enigszins bij zijn positieven en komt hulp snel opdagen. Ja, fietsen is niet alleen blik op oneindig of genieten van omgeving, het is ook slagvaardig zijn en hulp bieden als dat nodig is…!!P1010214.JPG

Via Helenaveen gaat het vervolgens weer naar het Limburgse en ook hier….lekker door het buitengebied van Beringen en Heibloem-Heide. Tot slot pikken we nog even hett schaduwrijke en mooie Leudal mee en rond half een zijn we weer in Horn. Net geen 100 km en een machtig mooie fietsverrassing door een verrassend mooi gebied kunnen beleven. Dat Rene ’s avonds met gesponsorde sokken aan de deur stond zorgde voor nóg eens een mooie fietsverrassing op deze mooie zaterdag.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Route 66

  1. Arthur zegt:

    Mooie route, probeer ook eens de 140 km.tocht: Weerterbergen, deze gaat ook door Beringe, (zonder N)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s