Fietstrip Sauerland. 2

Is het Sauerland bij velen bekend voor dat winterse sneeuwuitstapje naar sneeuwgebied Winterberg, ook in de zomer heeft het Sauerland veel te bieden. Het is een pracht wandelgebied waarbij de Rothaarsteig toch wel een van de bekendste wandelroute is. Je wandelt en de hoteleigenaren brengen je koffer naar het volgende hotel op de weg. Sportief en luxe ineen.

En…uiteraard, je kunt er ook fietsen. Op de mountainbike, travelbike, racer of….. en dat ik hier niet gisteren of vandaag!!!! de hele dag aan gedacht heb: ook op de e-bike kan hier worden gefietst. Het gebied is hoger dan de ardennen en de meeste beklimmingen zijn zogenaamde “lopers”, d.w.z. niet al te stijl (max 10%) maar behoorlijk lang.

Bij het ontbijt begon het al: Arthur heeft last van de knie, Peter heeft last van de onderrug, paparazzi spreekt over een droom die vandaag zal uitkomen en Jan S. Denkt dat zijn schoenen in de nacht van het zweten van gisteren behoorlijk gekrompen zijn (bleek dat zijn fietscomputertje in de schoen zat!!!). Al met al een behoorlijk nerveus gedoe aan tafel. Alleen Rene bleef stil, hij dacht aan de chocolademelk van gisteren die het vandaag moet doen.

Om kwart over 9 gaat het op pad en meteen gaat het omhoog en kan ik me wel voor de kop slaan. Waarom heb ik over mijn droom verteld….! Hij spat meteen uit elkaar want er wordt stevig gas gegeven en in 20 minuten staan we op de Kahler Asten, met 843,2 meter slechrs 1,3 meter minder hoog dan de hoogste berg van het Sauerland (de Langeberg). Langs de wintersport arena met skischans en bobsleebaan dalen we af naar Winterberg waar het al vroeg gezellig druk is. Maar…gezelligheid is nu even niet aan ons besteed, we hebben nog 100 km te gaan……

“Altijd-rechtdoor” Arthur (niet allleen zijn elleboog heeft gisteren schade opgelopen, ook zijn knie ziet er niet uit) is weer goed op dreef. Waar het in een afdaling toch echt linksaf moet gaat hij met 60 km rechtdoor…… en zien we hem 10 minuten later weer terug omhoog komen…. Vlekkeloos gaat het vandaag niet. Er worden fouten gemaakt, grote fouten, beginnersfouten.

Als we door Meschede fietsen is het rond de middag maar … die tussenstop maken we nog niet. Vervolgens komen we nog langs een imbiss maar….die kreeg niet de goedkeuring en vervolgens……wordt het twee uur. En…nog steeds niets gegeten, alle tenten zijn dicht en bovendien…we zitten zonder water… mooie punten onderweg zoals de route rond de Hennesee en de doorgang door de Fledermaustunnel verliezen aan schoonheid.

Als we om half drie een pizzatent zien is het STOP en wordt stevig bijgetankt. Vervolgens gaat het weer op pad, een erg volle buik, bergop en 30 graden. Op 30 km van ons hotel zien we Peter en Jan S. Als eerste die stijle berg afdalen en twijfelen of ze wel goed zitten. Reden voor de rest om niet af te dalen en een ijs te pakken. Als we de twee niet meer zien gaan we de weg die de ijsboer ons aanraadt terug echter…we verrijden ons en komen uiteindelijk met 137 km en ruim boven de 2000 hoogtemeters om kwart voor 6 in ons stulpje. Het was een lange “werk”dag. Gelukkig maar dat het morgen weekend is want ook dan staan er weer behoorlijk wat kilometers en hoogtemeters op de rol.

Jan S. :staat daar echt dat mijn fiets daar niet mag staan…?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s