Fietstrip Sauerland.

Precies een jaar geleden waren Bas en ik volop “op expeditie “. Op 28 juni kwamen we in een adembenemend landschap op een slordige 500 km boven de poolcirkel. Het was koud maar…oh zo mooi..!

2017 is “schnee von gestern” en een herhaling van de trip van 2017 zal het niet geven. In 2018 staat iets geheel anders op de fietsrol. Het gaat naar het Sauerland, het weer is voortreffelijk en de reis er naartoe zal met de auto zijn. Het enige dat een beetje overeenkomt is dat er op 250 km van huis een landschap is neergelegd dat me vandaag behoorlijk de adem genomen heeft want….het ging maar op en neer en op en neer en hoe meer kaarsjes ik elk jaar mag uitblazen hoe moeilijker dat het wordt om de berggeiten van het gezelschap te volgen.

Na aankomst in Schmallenberg maken we ons klaar voor dat opwarmrondje van 70 km. En dat met meer dan 25 graden…! Al meteen bij de eerste klim weet ik mijn plaats en voel ik me klein als ik Jan, Rene, Peter en Arthur steeds kleiner zie worden. Ik denk aan mijn tochten door de Alpen, pyreneeën en dolomieten en besef dat ik daar niet meer zoveel te zoeken heb. Het laatst dat ik hier gefietst heb was in 1998 en het lijkt alsof de heuvels van toen bergen zijn geworden…..

Gelukkig weet ik mjjn plaats en wist ik mijn plaats voordat het richting Duitsland ging en dat maakt het een stuk gemakkelijker. Ik weet dat ik overal boven zal komen alleen zal er boven op me gewacht moeten worden. Ondertussen zwoeg en stoemp ik me die weg naar boven en op de momenten dat het zweet me niet in de ogen brandt kijk ik om mee heen en…..ja hoor !!!! Ik geniet !!!! Ik geniet van de mooie vakwerkhuizen en de mooie uitzichten.

Dat Arthur een haakse bocht ziet maar geen zin heeft om hem ook te nemen levert hem enkele schrammetjes op. Volgens Peter – hij heeft de routes gemaakt – zullen de komende 3 dagen geen haakse bochten meer in de route komen….. Rene mag morgen verwacht worden want waar de anderen bier drinken neemt hij sprudel en chocomel, volgens hem toverdrank voor morgen. Jan S. Laat zich door niets en niemand gek maken. Bij aankomst ging hij zijn koffer eens uitpakken….een heuse klus want hij moest zich hierna toch even op bed liggen en kwam hierdoor – inclusief het Brabants kwartiertje- keurig en slechts 5 minuten ( of toch 20…?) later aan de start. Dat paparazzi iedereen maar laat poseren voor die foto’s waardoor alles maar duurt en duurt maakt menigeen gek en helemaal te gek was toch wel dat een van de fietsers een te gekke huwelijksdag heeft gehad vandaag en dat er behoorlijk op hem is ingepraat dat het helemaal niet zo erg is dat hij deze dag helemaal vergeten was.

Oh ja….morgen staat schmallenberg, winterberg en nog vele andere plaatsen met “berg” op het programma. Ik weet mijn plaats nu al dus ik ga maar gauw slapen en hoop dat ik droom, misschien wel dat ik voorop fiets….. Tot morgen..!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s