Zomer…!!!

21 juni. Vandaag is het de langste dag en….bovendien,  het is ook nog eens zomer !! Eigenlijk was het al zomer, ook al heette die lente want…het was warm en zomersIMAG1476[1] zonnig. Kijk eens naar buiten, de kamille is al bijna uitgebloeid, de natuur is in volle bloei, de fietsers in de korte mouwtjes en het aantal keren “buiten eten” kan ik al niet meer tellen. En de zomer..?? Die gaat nu pas beginnen.

En dan hoor de vakantiegangers die naar de costa’s in Spanje zijn geweest maar klagen. “Het was koud !!! Een koude wind !! Maar 18 graden…!! Zelfs een trui moeten kopen in Spanje…!!” zijn de veel gehoorde klaagzangen. Tja…waar hebben ze het nu eigenlijk over..?? De zomer is vandaag om 12.07 uur gestart en na ruim 5 uurtjes zomer geniet ik er met volle teugen van. Dat de thermometer ook in Horn niet boven de 17 graden uitkomt is jammer maar klagen…?? verre van !!

21 juni 2018. Langer licht dan vandaag zal het niet worden. De hele nacht licht….. nee ! daarvoor moet u toch echt – en dat kan ook op de fiets ! – naar de noordkaap. Maar zo lang het nu hier licht is, mij hoor je niet klagen ! Kunt u zich misschien nog een 21 juni in het verleden herinneren…??? Och, niet erg, we vergeten immers zo snel en ook hoe het weer – of wat dan ook –  toen was. Ik kan me nog twee dagen herinneren dat het in het verleden 21 juni was. De eerste was in 1988 en Nederland speelde die dag tegen West-Duitsland de halve finale van het Europees kampioenschap. “We” wonnen en volgens mij kon men het geschreeuw op het

20170622214415

21 juni 2017: Bas dik ingepakt door Noord-Zweden

paparazzipleintje tot in Duitsland horen.  En mijn tweede herinnering aan de 21 juni dateert van het vorig jaar: vanuit Jokkmokk ging het naar Gällivare en de “zomerse” temperatuur aldaar zakte en zakte en zakte maar en alles wat we maar aan konden doen ging aan. Klagen vanwege 18 graden aan de costa…?? Het temperatuurmetertje in Zweden kwam uit op 3……!!!! graden en de roep om warmer weer was tot in Horn en ver daarbuiten te lezen.

Zomer 2018, weer of geen weer, het maakt niet uit, ik zal ervan genieten. Met volle teugen. Ik kijk nu al uit naar dat heerlijk regenbuitje, naar de zon, de wolken, de wind, dat fietstochtje, die wandeling, die zomerse huwelijksstelletjes, de bloemenpracht, dat buiten eten etc. etc. etc. ec. etc. etc.

En oh ja…vandaag nog een bruidje met een toch wel zomers decolleté mogen trouwen. Het is immers ook zomer ! Wat een paar…!!!  Een mooi paar, een stralend paar, een bijzonder paar, een prachtpaar, een “echt” paar, een echtpaar !!

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s